3 Aralık 2011 Cumartesi

Orta yaşlı kadınların genç erkeklere olan tutkusu

Orta yaşlı kadınların genç erkeklere olan tutkusu dünyanın her yerinde aynı.

Bir kadın ve bir erkek arasındaki ilişkiyi incelerken ilk sorulanlardan biridir yaşları. Özellikle kadın, yanındaki erkekten daha yaşlı duruyorsa, bu durum büyük bir ‘‘sorun’’ olarak görülebiliyor. Ama her konuda olduğu gibi bunun da iki yönü var. Erkeklere sorarsanız, kadının olgunu makbul. Kadınlara sorarsanız genç erkekler onlara tazelik ve kaybetmeye yüz tuttukları gençliklerini veriyor.

E, sonuçta da ortaya alan memnun, satan memnun gibi bir olay çıkıyor.

İkili ilişkilerde yaş farkının ne kadar önemli bir rol oynadığı herkes tarafından bilinen bir konudur. Makbul olanı erkeğin kadından bir 10-12 yaş büyük olması ve ona kol kanat germesidir. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var ki o da erkeklerin büyük bir çoğunluğunun kendilerinden 10-15 yaş büyük, ‘‘olgun’’ sıfatını haketmiş kadınlarla birlikte olmayı tercih etmeleri. Bu tarz kadınların anaçlığı ve genç olanlara göre kıskançlıklarını daha az göstermeleri de bunda büyük rol oynayabilir. Ne de olsa genç bir kadının hayat tecrübesi ile orta yaşlı birinin deneyimleri aynı olamaz. Bu da demektir ki, olgun bir kadın birlikte olduğu erkeği elinden kaçırmadan nasıl yönlendireceğini, istediklerini nasıl yaptıracağını çok daha iyi bilir.

Olgunluğun avantajları

Yersiz ve gereksiz kıskançlıklar yaparak karşısındakini bunaltmak işine gelmeyeceği için, itirazlarını ve dertlerini uygun bir yer ve zamanda yapmayı bilir. Öte yandan genç bir kadının isteklerini yaptırmak için sürekli ısrar etmesi ve adamın başının etini yemesi daha büyük bir ihtimal. Tabii orta yaşlı kadınlar için de durumun avantajlı yönleri var. Genç bir erkek onlara kendilerini çok daha genç hissetmeleri için olanak sağlar. Yani kadın, adamı elinde tutabilmek için onun hızlı ve aktif yaşamına uyar ve sonuçta hem sevgilisini hem de gençliğini elinde tutmayı başarır. Üstelik orta yaşlı bir kadın genç bir kıza göre çok daha bakımlı olur çünkü bunu yapmazsa, yaşının verdiği çizgiler ve kırışıklıklar bir müddet sonra erkeği başka denizlere yelken açmaya zorlar. İşte yerli ve yabancı örnekleriyle, genç erkeklere orta yaşlı kadınlar...

Yerlilerden seçmeler

Muzi Karaata-Saffet Arıkan: İstanbul gece haya tının en sevilen çiftlerinden olan bu ikili, yıllardır beraberliklerini uyumlu bir şekilde sürdürüyorlar. Aralarındaki büyük yaş farkı ilk zamanlarda tepkilere neden olduysa da onlar bunu umursamadan mutluluklarını sürdürüyorlar.

Emral Avşar-Alkan Özalan: 28 yaşındaki şarkıcı Özalan ile anne Avşar arasındaki ilişki medyayı günlerce meşgul etti. Avşar'ın genç sevgilisine bedava kaset yapması da ailesiyle arasının bozulmasına neden oldu. Ama aralarındaki yaklaşık 25 yaş farka ve çıkan sorunlara rağmen, çift mutlu mesut yaşamaya devam ediyor.

Kibariye-Mehmet Ali Küçükbalçık: Geçen ay İzmir'de ortaya çıkan ilişkileriyle uzun süre konuşulan ikiliden Küçükbalçık, henüz 19 yaşında toy bir delikanlı. Ama uzun yıllar kocasının baskılarını çeken Kibariye genç sevgilisiyle çok mutlu olduğunu ve ayrılmayı düşünmediğini her fırsatta belirtiyor.

Hollywood usulü ilişkiler

Melanie Griffith-Antonio Banderas: Aralarındaki yaş farkının altı olmasına rağmen Griffith, Banderas'ın yanında annesi gibi duruyor. Buna rağmen çiftin iki yaşında çok tatlı bir kızı var. Griffith de aradaki yaş farkını göstermemek için devamlı olarak estetik operasyon geçiriyor.

Raquel Welch-Richard Palmer: Geçenlerde yeniden dünya evine giren 59 yaşındaki Welch, artık torunlarını görecek yaşta olmasına rağmen bir genç kızdan farklı durmuyor. Pizzacılıkla uğraşan ve Welch'den 15 yaş genç olan kocası ile çok mutlu göründükleri de bir gerçek.

Liza Minelli-Billy Strich: 52 yaşındaki Minelli sonunda gerçek mutluluğu eski kuaförü, kendinden bir hayli küçük Strich'te bulduğunu gizlemiyor. Alkol bağımlılığından kurtulmasında Strich'in çok büyük etkisi olduğunu söyleyen Minelli, ondan vazgeçmeyi hiç düşünmüyor.

Barbra Streisand-James Brolin: Geçenlerde New York'ta muhteşem bir düğünle evlenen Streisand ve genç aktör Brolin'in hayatlarından çok memnun oldukları söyleniyor. Aralarındaki yaş farkını hiçe sayan çiçeği burnunda evliler, hayatlarının en güzel günlerini yaşadıklarını belirtiyorlar.

Joan Collins-Robin Hurstone: 64 yaşındaki Collins'in kendinden 25 yaş küçük sevgilisi antikacı Hurstone ile uzun bir geçmişi var. Ancak bu Collins için ne ilk ne de son genç sevgili olacağa benziyor. Çünkü onun listesi de en az Elizabeth Taylor kadar kabarık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder