3 Aralık 2011 Cumartesi

Kadınlar için iş imkanı

Ev yemeklerinin ticaretini yapan kadınlar işinin patronu oldu
Kayseri'de evlerinde yaptıkları yemekleri ve geleneksel hamur işlerinin ticaretini yapan kadınlar, işyerlerinde onlarca kişiye iş imkanı sağlıyor.
Anadolu'nun yöresel yemeklerinden olan etli mantı, yağlama, yaprak sarması, içli köfte gibi yemekler ile su böreği, baklava, katmer, kete, bazlama, halka ve şebit yağlaması gibi hamur işlerini özel malzemelerle hijyenik ortamlarda üretip satan kadınlar, Kayseri ekonomisinde önemli yer tutuyor. Sayıları 80'i aşan ve her geçen gün artan kadınların işlettiği bu tür işletmelerde, yine kadınların ağırlıkta olduğu onlarca kişi iş imkanı buluyor. Nostalji Sofrası isimli işyerinde yaklaşık beş yıldır, evinde öğrendiği yemek ve hamur işlerini müşterilerinin beğenisine sunan Venhar Yurduşen, işlerinin her geçen gün geliştiğini anlattı. Ticaretini yaptığı işi Anadolu'da birçok kadının zaten evinde yaptığını anlatan Yurduşen, evde yaptığı işi ticarete taşıyarak kadınların da başarılı olabileceğini kanıtladığını belirtti. Serpil Abla isimli işyerinde 15 kişiye iş imkanı sağlayan Serpil Özaşır da pastanelerden farklı bir yapıları olduğunu, bu nedenle sundukları hizmetlerin daha çok ilgi gördüğünü kaydetti. Kısa süre önce işyerinin ikinci şubesini hizmete açtıklarını ifade eden Özaşır, "Bizim yaptığımız iş, Anadolu'da her kadının çok yakından bildiği iş. Kadınlar kendi mutfaklarında ne yapıyorlarsa, biz de işyerimizde onu yapıyoruz. Daha çok gelir düzeyi yüksek ve çalışan kadınlara satış yapıyoruz. Yoğun iş temposu nedeniyle evlerinde yemek yapamayan ancak yine de damak zevkinden vazgeçmek istemeyenler bizden alışveriş yapıyor. İşlerim çok iyi gidiyor ve işyerimi büyütmek istiyorum. Mesleğimi çocuklarıma da öğretiyorum. Benden sonra işimi onların sürdürmesini istiyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder