3 Aralık 2011 Cumartesi

Bilişim sektöründeki başarılı kadınlar

Bilişimin başarılı kadınları
İstanbul'da bugün sonra erecek olan Bilişim'01 A CeBIT Event Fuarı'nda kadınların çokluğu dikkat çekiyor. Sektörde başarılı olan kadınlar, bunu 16-17 saatlik çalışmaya bağlıyorlar.
Dünyada son zamanlarda yaşanan ve hayatı her yönden etkileyen teknolojik gelişmeler, özellikle bayanların dikkatini bu yöne çekti. Teknoloji sektörü içinde faaliyet gösteren bayan bilişimcilerin gösterdiği özverili çalışmalar, kendilerini firmalarında söz sahibi olmaya kadar taşıdı. Bilişim sektöründeki başarılı kadınların sırrı, 16-17 saatlik mesaiden geçiyor.
Bugüne kadar kadınlar ve erkekler üzerinde yapılan araştırma sonuçları kadınların sosyal, erkeklerin de sayısal zekaya sahip olduğunu gösteriyordu. Hayatlarının her anına teknolojiyi sığdıran kadın bilişimciler durumun böyle olmadığını savunuyorlar. Onlara göre; kadınlar sektörde gösterdikleri titiz çalışmalar ile erkek meslektaşlarının bir adım önünde ilerliyorlar.
BNet Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Kirtiş, kadınların teknoloji organizasyonunda daha başarılı olduklarını söylüyor. "İdeal birikimleri olan bayan bilişimciler teknolojiye her zaman özen gösteriyorlar ve hizmet kavramına önem veriyorlar." diyen Kirtiş, "İşimizde hem organizeli, hem de disiplinli çalışıyoruz." diyor. Türkiye'nin bilişimde aldığı yolun çok ileride olduğunu söyleyen Kirtiş, birçok toplantıya tek bayan olarak katıldığını da ifade ediyor.
"Gece yarılarına kadar çalışıyoruz"
Teknoloji işinde kadınların zamandan tasarruf ettiğini söyleyen Pargem Teknoloji Kurumsal İletişim Sorumlusu Bilgen Araz da, bilişimi kadın veya erkek işi olarak ayırmadığını belirtiyor. İş hayatının kadınları yıprattığının altını çizen Araz, "İş hayatına girdiğiniz zaman içinden çıkamıyorsunuz. Teknolojiyle uğraşmayı seviyorsanız, bütün hayatınızı buna endeksliyorsunuz. Gece yarılarına kadar çalışıyorsunuz ve özel hayatınız kalmıyor. Sosyal yaşantınız kısıtlanıyor. Çalışmanızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz; ama işin sonunda yorgun ve bitkin düşüyorsunuz. Bu işi sevmezseniz başarılı olamaz ve koşuşturmanın içinde kaybolup gidersiniz." diyor.
Evliler zorlanıyor
Kadınların iş ortamında koşuşturmayı sevdiklerini belirten Microsoft Dat.Net geliştirme Müdürü Müge Kansu ise, çözüm üretme açısından, pratik düşünmede kadınların erkeklere fark attığına inandığını söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Çok hızlı bir ortamda çalışıyoruz. Kadınlar hayal güçlerini daha iyi kullanabildikleri için bunu işe de yansıtıyorlar. Sektörde zorlananlar genellikle evli arkadaşlar oluyor. Çünkü yoğun çalışma temposu istediği için hem evinize, hem de işinize vakit ayırmak zorundasınız. Bu işte dengeyi kurmak gerekli."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder