8 Temmuz 2011 Cuma

Yağlı saçlar nasıl tedavi edilmelidir?

Yağlı saçlar nasıl tedavi edilmelidir?
Özellikle yağlı saç derisinin, sağlığını kazanması için kullanacağınız şampuanın çok dikkatli seçilmesi gerekmektedir. Yağlı saçılarınızın tedavi yolu saçlı derideki yağı azaltmakta bitirmektedir. Yağlı saçlar için kullanılan şampuanlar ,sabunlar, kremler,yağı arıtmak için ağır surfaktanlar içermesi gerekmektedir. Surfaktanlar yağı ve sudaki kiri uzaklaştırırlar. yağdan arınmanızı sağlamaktadır.
Saçlar ne sıklıkla yıkanmalıdır?
Çoğu kişi şampuanın saçlı deriyi değil saçları yıkadığını düşünülmektedir.Gerçeği şampuanlar saçlı deriyi yağdan temizlenmesi ve saçın sağlığını korumak için üretilmiş olmasıdır. Bu nedenle şampuan ve diğer bakım ürünlerinin seçimi saçlı deriye göre yapılmalıdır.

Yağlı saçın çok sık yıkanması, aslında saç derisindeki yağ hücrelerinin daha fazla çalışmasına, bu daha çok yağlanmaya sebeb olabilir. Aşırı yağ salgısı var olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Yinede kesinlikle saçlar günde bir den fazla kesinlikle yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır. Saçlarınızı her gün yıkayacaksanız her gün uygulanan çok yumuşak bir şampuanla birlikte; haftada bir kullanmak üzere derin temizleyici özelliği olan bir şampuan kullanmalısınız.
Yağlı saçlar nasıl yıkanmalıdır?
Aşırı yağlı saçlarınızı yıkarken saçlar şampuanlanmadan saçlı deriyi iki kez duru suyla yıkamak gerekebilir. Hastaya şampuanın köpürmeye başlamasının, saçlı derideki yağın arınması anlamına geldiği anlatılmalıdır. Bazen saçlı deri çok yağlı olduğunda, yağlar deriden uzaklaştırıldığı için köpürme olmayacaktır.
Saçı uzun olan bayanlar şampuanı saçlı derilerine saçlarınızı tepede toplamadan uygulamalı.Deriye iyice işlemesi için ve parmaklarla saçlı deriye masaj uygulanmalıdır.
Yağlı saçlar içinhangi sağlıklı,şampuanlar kullanılmalıdır?
Saç bakım ürünlerinin saçı yağlandırmadan, saçın dokusunu arttırıp kırılmasını ve derinin de kurumasını önlemesi, nemlendirici etki yaratması gerekmektedir. Şampuan seçimi kesinlikle önemli faktördür. Çeşitli saç tiplerine uygun üretilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için olan şampuan az nemlendirici ve kuvvetli şampuanlar içerirler.Sağlıklı ürünü seçerken, yağ, silikon, lanolin içermeyenleri tercih ediniz.


Saç kremi kullanılmalı mıdır?
Saç kremi içerisinde nemlendirici de bulunduran ikisi bir arada ürünleri yağlı saçlarda kesinlikle kullanmayınız. Zaten yağ en iyi koruyucudur. Saça sürülen nemlendiriciler, sadece deriden salgılanan yağın kolayca saça dağlmasına neden olur. Eğer illaki saç kremi kullanılacaksa; yıkamadan sonra, çok hafif bir saç kremi sadece saç uçlarına kullanmalısınız.

Saçlar nasıl şekillendirilmelidir?
Saçı çok sık fırçalamak ve taramak saçların yağlanmasını hızlandırır. Fırçalama işlemi yağ bezlerini de aktifleştirir.Saçlar mümkün olduğunca az toplanmalıdır.


Ayrıca saçlarınızın kolay şekil alabilir şekilde kesilmesi de saça yapılan işlemleri azalttığından yağlanmayıda azaltır. Örnek olarak perma yaptırmak, saçları kabartarak saçlı deriden uzaklaştırdığından, saçların yağlanmasınıda azaltır.

Yağlı saçın zararları nelerdir?
Aşırı şekilde yağlanma engellenmezse saçlarda dökülmeye yol açabilir.Pitrosporium olarak bilinen ve saçlı deri de bulunan bir mantarın sayısını arttırarak saçlarda kepeklenmeye ve de seboreik egzamanın ortaya çıkmasına yada alevlenmesine neden olabilir. Bu sebeble yağlanmanın engellenmesi saç ile saç derisinizin sağlığı açısından çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder