27 Ağustos 2011 Cumartesi

Asslan Burcu

Aslan Burcu Kadını
Bu kadın geniş yürekli, yüce gönüllü ve açık elli biridir. Atılgan ve tartışmayı seven birisidir ama sevimlidir. Başkalarına yardımı sever, açık fikirli ve açık sözlüdür. Hırslı ve ülkücüdür. Evini mükemmel yönetir ve dünyanın evindeki kurallara uymasını ve hayran olmasını bekler. Dayanıklı sevgisi ile kendini feda eder. Başkalarına gösterdiği hoşgörü ve yardımın karşılık görmesini beklemez. Sabit fikirler, yönetme arzusu ve çalışkanlık mizacının özellikleridir. Sevdiğini kontrol altında tutmak ister. Derin bir sevgi, ideal aşık, ateşli ve tutkulu bir kadın olarak göze çarpar. Aslan burcu kocasının karşı cins tarafından beğenilmesine şaşırmaz. Başarılı bir sosyal işçidir ve olumlu ve seçkin bir yere gelmek için uğraşır.


Aslan Burcu Genel Özellikler

Aslan, kişiliğinde canlılığı,yaşam gücünü, ihtirası, yiğitliği ve asaleti temsil eder. Yürüyüşü, canlı hareketleri , sıcaklığı , sağlam ve sakin görüntüsü ile tanınır. Asla kendisinden şüpheye düşürmeyecek güçlü bir yapısı vardır ve son derece sıcak kalplidir. Genellikle doğru olan öğütlerini severek paylaşır, birisinin bunu isteyip istemediği önemsizdir. Tamamen iyi yüreklilikle buna teşebbüs eder, ama bazen bu öğütler , bazılarına fazla gelebilir ve bu yönü ile sevilmeyebilir. Aslanın yapısı herkese hoş gelmez.

Eleştirileriyle bir insanı kırıp kırmadığı onun için önemsizdir. Başka bir fikrin doğruluğunu kabul etmemekte direnir. Onun kararları hatasızdır. Ayrıca hakimiyet hırsı, ilk bakışta anlaşılmasaydı gizli kalabilirdi. Aslan başka türlü yapamaz, herşeye herkese hükmetmelidir. Şaşırtıcı olan Aslan, büyük problemleri çözerken bile sakinliğini kolayca kaybedebilir. Kendilerine verdikleri değere bağlı olan ve her problemi çözmelerine yarayan güçlü azim, onları gıpta edilecek derecede hoş gösterir.


Aslanlar dışa dönüklük ve enerji kapasiteleri açısından koçlara benzerler ama koçlar bencilliklerinin farkında olmazken, aslanlar odak noktası olarak kendilerini seçerler ve herkesinde böyle görmesini isterler. Lükse ve hovardalığa düşkün olurlar, iyi giyinmek ve pahalı şeyler almak isterler. Aynı zamanda çok savurgandırlar. Parayı kazandıkları gibi harcarlar. Aslanlar zor evlenirler ve evlilikte kumandayı ellerinde tutmak isterler. Duygusal ilişkilerinde çoşkulu ve etkin olurlar. Karşısındakini elde etmek için riske girmekten çekinmezler. Büyük ve pahalı bir evde yaşamak, iyi bir semtte oturmak onlar için çok önemlidir.

Enerjik aslan çoşkunluk, lİderlik meyli , ihtiraslı olmak , bilinçli davranmak ve zor kullanmaya yatkınlıkda açığa çıkmaktadır. Ayrıca aşırılıkta, cömertlikte , zevk peşinde koşmakta ve çocuklara düşkünlükte de aslan etkisi vardır. Kişilik vitrininde parlak bir mizaç, yüreklilik ve güven, fikir alışverişinde hoşgörü ve iyimserlik, sanat konularında ustalık ve yetenek vardır.
Aslan Burcu Kadını
Aslan burcu kadını mağrur, kendine güvenen,dürüst,cesur ve iyi niyetli yapısıyla dikkat çeker. Dürüstlük aslan burcu kadını için fazlasıyla önemlidir. Karşı tarafın yalan söylediğini fark ettiği anda ondan soğur ve uzaklaşır.

Aslan burcu kadını rol yapmayı ve farklı görünmeyi sever. Bu ona oyun gibi gelir. İnsanları dişiliğinden ziyade sempatik yaklaşımı ve hoş sohbetiyle etkiler. Canlı,enerjik ve neşelidir.

Değişik insanlarla tanışmaktan ve onlarla dostluk kurmaktan fazlasıyla zevk alır. Fakat dostluk kurduğu insanları özenle seçmeye gayret eder. Herkesle yakınlaşmaktan hoşlanmaz. İyi niyetlinin suistimal edilmesinden hoşlanmaz.

Aslan burcu kadını bağımsızlığına düşkündür ve kısıtlanmaktan hoşlanmaz. Kendine fazlasıyla güvenir ve gururludur. Çalışmaktan büyük keyif alır ve iş konusunda oldukça başarılıdır.

Aslan burcu kadını cömert ve bir o kadar da savruktur. Kolay kolay para biriktiremez, çünkü süsüne ve giyimine fazlasıyla para harcar. Her şeyin en iyisini sever.

Aslan burcu kadını evine bağlı ve eşine sadıktır. Ayrıca çocuklarına da fazlasıyla düşkündür. İçindeki emretme duygusu nedeniyle oldukça sert ve disiplinli bir yapı sergileyebilir.



Koç
Yükselen Koç burcu size hemen fark edilen hareketli ve enerjik bir yapı vermiştir. Fikirlerinizi hemen uygulamak istersiniz. Atılganlık size önünüzdeki engelleri görmemek gibi sakıncalar verebilir. Bir toplulukta hemen ilgi uyandırmak ve dikkat çekmek sizin için kolaydır. Kafanızın ve canlılığınızın sizi üstün birisi yapması beklenmelidir. Parlak renkler ve son moda giysiler sizi çeker. Sizin için "Ben" çok önemlidir. Daima doğruyu siz bilirsiniz. Yaptıklarınız ve düşündükleriniz doğrudur. Başkaları sizin izinizden yürümelidir ! Her şeyde ve yerde ilk ve önde olmak istersiniz.

Lider olmak başta gelen arzunuzdur. Bulunduğunuz şartlar içinde de önder olmayı başarırsınız. Evinizde, okulda ve işinizde son derece aktif ve hareketli olursunuz. Çok güçlü, aceleci ve o kadar dikkatsiz birisiniz. İşlek zekanız sizi pratik çözümlere yönlendirir. Başarılı olma hırsınız ve çabanız göze çarpar. Bu nedenle hep önde ve dikkat çekici olmalısınız. Yine de çabuk ilgilenmek ve kolay bıkmak sizin tarzınızdır.

Düşündüklerinizi hemen uygulamak istersiniz. Yoksa bunun hükmünün hemen geçeceğini hissedersiniz. Aslında siz sürekli yenilik peşinde birisiniz. Fakat sabırsızlık ve özensizlik nedeni ile önemli noktaları kaçırmaktasınız. Dinler gibi görünüp dinlemezsiniz. Arkanızı dönüp kendi fikrinizi uygularsınız.

Neşeli, canlı, hayat dolu ve cömert birisiniz. Yaşlanmak sizin için değildir. Spor yapmaya ve hareketli kalmaya özen gösterirsiniz. Bedensel hareketler fikirler kadar önemlidir. Hasta olmaktan hoşlanmazsınız ve hasta olmayı kabul etmezsiniz.

Düşünmeden tepki göstermek ve hemen öfkelenmek sizin doğanızda vardır. Kavgaya hazır birisiniz. Yinede kinci birisi sayılmazsınız. Cesaretiniz başkalarına güç verir ama devamlı ben demeniz de insanları bıktırır.

Aşkta tutkulu ve oldukça kıskanç birisiniz. Aradığınızı bulunca sadık,anlayışlı ve sevecen bir eş olursunuz. Sevilmek sizi motive eder ve başarı verir. Kazak erkekliği elinden bırakmayan birisi sayılırsınız. Macera, özgürlük ve riskler sizi çeker. Yarışım ve rekabet de sizi çeker.

Kaygılı birisiniz ve bazen korkularınız aşırı boyutlara çıkar. Özellikle hayatın sonundan çok korkarsınız. Bunu belli etmemeye bakarsınız.

Yükselen burç size orta boylu veya biraz uzunca bir yapı verir. Atletik beden,geniş omuzlar göze çarpar. Yüzünüz de uzunca hatta kare biçimli olur. Saçlarınız kahve rengi, orta veya kalın tellidir. Gözleriniz ve bakışlarınız etkilidir. Kollarınız ve bacaklarınız da güçlüdür. Genellikle yüzünüzde bir yara izi veya ben bulunabilir.



Simgesi: Bu burcun simgesi bir erkek aslan. Erkek aslanlar iyi birer avcı değillerdir. Onlar evde çocuklara, yavru aslancıklara bakarlar, dişi aslanlarsa avlanıp "yuvaya" yiyecek getirirler. Ama aslanın dişisi de erkeği de birer güç simgesidir.
Yunan mitolojisine göre, insanların arasındaki güç simgesi Herkül'ün ilk avladığı hayvan da aslandı, yani Herkül bir aslanı elleriyle öldürerek dünyanın en güçlü adamı olduğunu kanıtlamıştı.
Bugünse aslan bu burcun bütün özelliklerini taşır, güç, ışık ve zekânın temsilcisidir. Onu sadece en güçlü olan yenebilir.
 
Onu anlatan sözcükler: Ateşli, gösterişli, şık, yetenekli, yaratıcı, cömert, rol yeteneği olan, güçlü, lider, dramatik, talepkâr, kral-kraliçe, otoriter, kendini beğenmiş, güvenen, dik kafalı, gururlu, girişken, romantik, müsrif
Rengi: Altın rengi, turuncu
Uğurlu günü: Pazar
Uğurlu sayısı: 1 ve 4
Uğurlu çiçekleri: Kırmızı gül, orkide, ay çiçeği, kadife çiçeği, kırlangıç otu, tutku çiçeği
Uğurlu kokuları: Misk, portakal çiçeği
Vücutta yönettiği yer: Kalp, omurga, sırt bölgesi
Ağaçları: Palmiye ağacı, defne, biberiye, sedefotu
Gıdaları: Et, pirinç, bal, şarap, yüksek demir içeren bütün bitkiler
Hayvanları: Bütün kedigiller
Ülkeleri: İtalya, Romanya, Sicilya, Çek Cumhuriyeti, Güney Irak, Lübnan, Güney Fransa
Şehirleri: Roma, Prag, Bombay, Madrid, Şikago, Philadelphia, Los Angeles, Şam
Karakteristik: Cömertlik
İdeali: Zirveye çıkmak
Hatası: Övünmek
Uğurlu taşı: Safir.
Kitapları: Aslan burçları dramatizasyon eğilimi olan tiplerdir, her şeyin en gösterişlisini, en görkemlisini isterler. Bu yüzden bestseller yazarlarının bile en kalitelilerini okurlar. Mesela John Le Carre. Tabii Sylvia Plath veya İnci Aral da sevdikleri yazarlardandır.
Filmleri: Filmleri de görkemli olur Aslanlar'ın. Örneğin Titanic başucu filmleridir. Ayrıca Baba serisinin hiçbir bölümünü kaçırmamışlardır. Amerikan Güzeli'ne bayılırlar.
Müzikleri: Beatles, Michael Jackson, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Ajda Pekkan, Prince, Teoman... Fazla söze gerek var mı?
Televizyon alışkanlıkları: CNBC-e'deki dizilerin hepsini seyrederler. Ayrıca Uğur Yücel ve Timuçin Esen'li Hırsız-Polis son dönemdeki favorilerindendir. Ama en çok sinema filmleri kuşağına tutkundurlar.

Aslan burcu kadını yalandan nefret eder. Ayrıca başkalarını da kendisi gibi dürüst sanacak kadar saftır. Hayatı bir tiyatro gibi kabul eder ve sürekli rol yapar. Zor durumlardan kurtulmak ya da başkalarına kötülük etmek için değil tabii. Hayatı daha renkli, daha eğlenceli, daha canlı bir hale getirmek için. Neşeli olduğu zaman en küçük olayı bile öyle tatlı, öyle renkli biçimde anlatır ki karşısındakiler adeta büyüler. Böyle bir kadınla arkadaşlık etmek eğlencelidir, sizin hayatınızı da renklendirmeyi başarır. Ancak kolay kolay dost seçmediğini de söylemek gerek. Çünkü Aslan kadınının insanlara güvenmesi zordur.  
Ama size bir kez güvendi mi, artık ondan her türlü fedakârlığı bekleyebilirsiniz. Aslan burcu kadını çalışmayı sever ve genellikle meslek hayatında çok başarılı olur. Kendinden emindir ve değerini bilir. Ama yine de birine bağlanmayı ister. Tabii kişilikli bir erkeğe... Erkeğinden de kendisi gibi başarılı olmasını bekleyen bir kadındır Aslan kadını.

Aşk zamanı

Bir Aslan kadınını tanımak çok kolaydır. Giyimiyle, görünüşüyle, saçlarıyla, her şeyiyle herkesin içinde ışıl ışıl parlayabilir. Kalabalık bir partide daha kapıdan girer girmez etrafı sıcak bir ışıkla aydınlatır. O andan itibaren de çevredeki herkes onu memnun etmek için uğraşmaya başlar. Üstelik kendileri bile farkında değildir bunun. Aslan kadınının son derece ince zevkleri vardır. Yirmi tane ucuz kıyafeti olacağına bir tane kaliteli kıyafetinin olmasını tercih eder. Fransa'nın burcunun Aslan olduğunu düşünürsek, Fransız modasının niçin bu kadar gelişmiş olduğunu da anlamamız kolaylaşır. Aslan kadını çevresinden daima saygı bekler ve hayatını buna göre organize eder. Çok çalışır, yeteneksiz olduğu konularda bile elinden geleni yapar ve sonuç olarak daima başarılı olur. Kendisine başarısız denmesi bu kadın için ölümden beterdir. Bir Aslan kadınına baktığınızda kılık kıyafetine çok para harcadığını düşünebilirsiniz. Genellikle de öyledir zaten. Ama sakın bunun müsriflik olduğunu söylemeye kalkışmayın. Çünkü o sırasında daha temel ihtiyaçlarından bile vazgeçer ama güzel giyinmekten asla! Aslan kadınlarının eğlenceli ve birlikte yaşaması zevkli kişiler olduğunu da söylemeyi ihmal etmeyelim. Şakacı ve güler yüzlü oldukları için onlarla arkadaşlık eğlencelidir. Bu kadınla birlikte yaşayacak erkeğin işi de zor sayılabilir aslında. Bir kere bu kadını kelimenin tam anlamıyla "taşıyabilmeniz" gereklidir. Ehven-i şer sözcüğü bu kadın için kullanılamaz. O, kötünün iyisiyle yetinmez, her şeyin en iyisini ister. En güzel ev, en güzel araba, en güzel kıyafetler, en iyi iş, en şahane erkek onun olacaktır. Birlikte olduğu erkekten de çok şey talep eder. Onunla ilgilendiğiniz kadar eviyle ve arabasıyla da ilgileneceksiniz. Tüm olanaklarınızı ona seferber edeceksiniz ki o da karşılığında size âşık olsun ve sizi mutlu etsin.

Aslan burcu kadınına aşık bir erkek için notlar...

Aslan kadını hayatında sorun istemez. Her şey onun kontrolünde olmalıdır ki içi rahat etsin. Ayrıca onun sürekli başkalarından bir şeyler talep eden türden biri olduğunu da sakın düşünmeyin. O da ilişkinin geleceği için ve eşiyle birlikte yarattıkları mutluluğu koruyabilmek adına elinden geleni yapacaktır. Aslan kadınının size âşık olması şahane bir şeydir. Çünkü bu kadın kendisinin eşiti olan bir erkeği isteyeceğinden bu, sizin de bir tür kral olduğunuz anlamına gelir. Ve bu kadın bir krala nasıl davranılacağını iyi bilir. Başkalarının yanındayken mesafeli ve saygılı bile olsa yalnız kaldığınızda sizi türlü flört oyunlarıyla mutluluktan ve hazdan göklere çıkaracaktır. İlişkiyi canlı ve eğlenceli kılmak için de gereken her şeyi yapacaktır. Yaratıcı bir sevgili olduğunu söylemek mümkün. Karşılığında tek istediği tutkunuzu göstermeniz ve ona kendini dünyanın en güzel kadını gibi hissettirmenizdir.

Baştan çıkarmaya dair birkaç not daha...

Bu kadın âşık olduğunda size her şeyiyle teslim olup kraliçe aslandan yavru kediye dönebilir. Ama tabii onu aldatmamanız şartıyla. Aldatıldığında bunu gururuna indirilmiş şiddetli bir darbe olarak kabul edecektir; bundan sonra yapabileceklerini kestirmek güç. Ya gözü öfkeden kararır ya da misilleme yapar, ama her durumda hayatınızı cehenneme çevirir. Hatta bazen kendini öylesine kaybeder ki... Aslında intikam almasını gerektirecek hiçbir şey olmamıştır. Sevgilisi başka bir kadına yan gözle bile bakmamıştır ama o küçük bir tebessümü, bir yüz ifadesini başka türlü algılamış ve kafasında büyüttükçe büyütmüştür. Size tavsiyemiz, bu konularda dikkatli olmanız ve evinizin kraliçesini incitmemek için elinizden geleni yapmanız. Sonuçta mutluluğunuz onun elinde.

Ne yapmalı?

Gösterişli, kendinden emin, karizmatik, kendi işi olan, bol para harcayan ve sürekli iltifat eden biriyseniz, sizi ömür boyu bırakmayacaktır.

Minik ipucu

Loş ışıkta sevişmek ne kadar güzel olursa olsun bir seferinde de ışıkları tamamen açıp sevişmeyi deneyin. İlk başta rahatsız edici gelebilir bu. Ama zamanla vücudunuzun çıplaklığına alışıp bundan zevk almaya başlayacaksınız. Sevgilinizin vücudunda daha önce hiç fark etmediğiniz ayrıntıları ilk defa fark edeceksiniz. Tıpkı yeni bir ülkeyi keşfeder gibi.

Güzellik ipucu

Etkileyici bir görünümünüz olduğunu herkes biliyor. Size uzun siyah elbiseler de çok yakışıyor. Bu durumda yaptığınız makyaj da bu tür elbiselere uygun olmalı. Mesela altın ışıltılı göz farlarını seçebilirsiniz. (Altın rengi sizin burcunuzun rengi zaten.) Ama canlı tonlarda bir kıyafet seçtiyseniz, göz makyajınız koyu olmalı. Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına sürmek için ışıltılı ve açık tonlar tercih edin. Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz.

Aslan kadınına alınacak armağanlar

Bu kadına sevginizi armağanlarla göstermelisiniz. Ayrıca bunlar öyle gelişigüzel alınmış armağanlar olmamalıdır. Uğraşmalı, zaman harcamalı ve elinizden geleni yapmalısınız. Örneğin şahane bir iç çamaşırı seti, ipek bir gecelik, kaşmir bir süveter, altın küpeler, üç günlük bir tatil (ama tabii beş yıldızlı bir otelde), evi için şık rustik mobilyalar, şömine ışığında geçirilen güzel bir akşam yemeği (tabii şampanyalı ve çilekli), safir bir yüzük... Bunların hepsinin çok pahalı olduğunu biliyoruz. Bu kadın biraz lükse düşkündür, evet. Ama tabii ona daha ucuz bir armağan almak zorundaysanız, özetle paranız yoksa, o zaman tavsiyemiz kesinlikle pörsümüş görünmeyen, harikulade renklerde bir demet gül olacaktır. Ya da şahane sütlü İsviçre çikolataları. Şöyle ağızda eriyen cinsten... Bir de unutmayın! Bu kadın sekste oyun oynamaya asla hayır demez. O halde onunla olan cinsel hayatınızı çeşitli fantezilerle süsleyin, ona her gece yeni bir ilişki yaşadığını hissettirin. Hayal gücü çok kuvvetli olan bu kadını asla sıkıcı gecelerle cezalandırmayın.

Yükselen Burç Koç

burcunuz Koç ise bir şeyleri başlatan olmayı seversiniz. Liderlik ve inatçılık karakteristiğinize yansır. Kendine fazlasıyla güvenli görünüşünüz ve dediğim dedik oluşunuz da var tabii. Fazla yoğun ve atılımcı olabilirsiniz. Aşkta kıskançlık yapabilirsiniz.
Hızlı hareket eder, her şeyin sonucunu hemen yapmak istersiniz. İlk içgüdünüz hemen şimdi yapmaktır. Yükselen Koç'lar bazen yapabileceklerinden fazla işe de girişebilirler, üstelik fazla planlamadan.
Planlamak yükselen Koç'lara göre âdet değildir. Hevesli, genç görünümlü, doğrudan davran seven, istediğinin peşinde koşan bir karakteriniz vardır.
 
Bazen kırıcı olsanız da davranışlarınızda kötü niyet yoktur. Sabrın anlamını biraz öğrenmeniz gerekebilir. Davranışlarınız basit ve doğrudandır. Girişimci olabilirsiniz. Başlangıçlardaki hızınız her zaman sonlardaki duruma uymayabilir. Yükselen Koç'ların hızlı yürüdüğünü, başlarını gururla tepeye diktiğini görmek şaşırtıcı olmaz. Baş ağrıları, sinüzit, gözlerle ilgili problemlerle uğraşabilirsiniz.

Fiziksel olarak geniş omuzlar ve dar kalçalar göze çarpar. Yükselen Koç'ların gülümseyişleri meşhurdur ve çehrelerinde daima genç bir ifade taşırlar. Yükselen Koç çocuğu erken yaşta bağımsızlığını ilan eder. Hayata atılmakta aceleci davranır. Yardım almaktan hoşlanmaz, her işini kendi yapmak ister. Bütün bu özelliklere karşın aşka meraklı, ilişkide anlayışlı ve ilişkileri yürüten taraftırlar.

Ünlü sinema yıldızı Julia Roberts yükselen Koç'un iyi bir örneğidir.

Burcunuzu Çekici Kılan Özellikler


Koç Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Yeni fikirlerle dolu olması ve bunları uygulamaktan kaçınmaması
Her ortamda liderlik gücünü kolayca sergileyebilmesi
Güçlü adaleleri, yıllarca genç kalmayı başarabilmesi
Benzersiz egosu ve kendine olan müthiş güveni
Eğer keşfedilecek bir zirve varsa oraya varana kadar pes etmemesi,
Seks konusundaki üstün performansı
İsteklerini ne yapıp edip kabul ettirmeyi bilmesi
Afacanlıkları
Genç bir ruha sahip olması, hiç yaşlanmaması
Gücünü en gerekli yerde kullanmayı bilmesi
Yakayı ele vermemesi, maço tavırları
Herkesten daha çabuk ipi göğüslemesi
Hiçbir şeyden korkmaması
Rekabeti sevmesi
İkna kabiliyeti
Sınırları zorlamayı bilmesi
İri siyah zeytin gözleri
Kendine özel fikirleri oluşu ve bunları ateşli bir şekilde uygulaması



Koç Kadınını Çekici Kılan Özellikler
Kendine olan güveni, çekiciliği, canlılığı
Yaş tahtaya ayak basmaması
Hakkını almayı, değerlerini korumayı bilmesi
Hakim partner olması, baskılardan hoşlanmayışı
Hiçbir şeyden yılmaması, kolayca ele geçirilmeyişi
Güçlü erkekleri tercih etmesi, yani erkeğini seçmeyi bilmesi
Açık, net ve dürüst tavırları
Girdiği her yerde ilgi toplamayı bilmesi
Zevkli ve eğlenceli oluşu
Bir kaşık suda fırtınalar koparışı(hele bir de yanlışlık yaptıysanız vay halinize)
Saygınlığa önem vermesi
Ömür boyu dinç kalabilmesi
Gözleri, upuzun kirpikleri  ve etkileyici  bakışları


Boğa Erkeğini Çekici Kılan Özellikler

Güven, huzur, sadakat arayan kadınlar için ilaç gibidir.
Güçlü cinselliği
Etkileyici ses tonu
Yatıştırmayı bilmesi
Kaliteli ve seçkin yaşamayı bilmesi
Ne istediğini bilmesi ve ona göre planlar yapması, bunları uygulaması
Yoluna engeller çıksa da yılmayışı
Zevklerine düşkünlüğü, kadınını sahiplenmesi
Kolay kolay sinirlenmeyişi
Sevdiği kadına lüks ve oldukça değerli hediyeler sunması
Romantikliği
Yükselme hırsı
Fiziksel yönden güçlü bir erkek oluşu
Huzursuzluk çıkarmaması
Yapıcılığı ve kararlılığı



Boğa Kadınını Çekici Kılan Özellikler
Sabırlı, dayanıklı, güvenilir, becerikli oluşu
Harika yemekler yapması
Güzelliğine düşkün oluşu, giydiğini yakıştırmayı bilmesi
Kolay kolay ilişkilere girmeyişi ve kolay kolay kimseye yüz vermeyişi
Bulunduğu ortamı güzelleştirmesi, bezemesi, süslemesi
Tutumlu  oluşu
Yoğun duyguları ve derinlikli düşünme kabiliyeti
İfade gücünün kuvvetli oluşu, ne istediğini dürüstçe belirtmesi
Dinlemeyi bilmeniz.
Fiziksel açıdan tutkulu, tensel açıdan kuvvetli oluşunuz.(Ten kokusunun çekiciliği)
Dudakları, teni, çenesi, gamzeleri
Sevdiği adamı yüceltmesi, desteklemesi, zenginleştirmesi
Konukseverliği
Doğal güzelliği

 

İkizler Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Populeritesi, etrafının sürekli dolu oluşu
Kaliteli zevk anlayışı
Esprileri, neşeli hali, gelgitleri
Komplimanları
Hareketliliği (Bu erkeğin hızına yetişmek oldukça zor)
Heyecan verici,  zeki oluşu
Parfüm seçiminde, müzik, yolculuk, iletişim konusundaki üstünlüğü
Onun hakkında tam ve kesin bir kanıya varamamak(sıradışı tavırları)
Asla çözemeyeceğiniz bir bilmece oluşu(bu kimilerine göre onu çekici kılabilir)
Kendini zekice gizlemesi kimi zaman da hiç susmadan kendini anlatması
Yıllar geçse de aynı çekiciliği korumayı bilmesi
Gülümsemesi
Sık boğaz etmekten hoşlanmayışı(Kadının onu kesinlikle aldatmayacağını düşünür)
Serüven meraklılığı
Tatlı huysuzları, minik şımarıklıkları

İkizler Kadınını Çekici Kılan Özellikler
Her konuda bilgi sahibi oluşu
Müthiş zekası
Kıskanç olmayışı, sıkboğaz etmemesi, erkeğine özgürlük tanıması(Venüs, ay, yükselenine göre değişebilir)
Kafaca arkadaş olmayı bilmesi
Eğlenceli, keyifli, hareketli oluşu
Kendini duygusal konularda kapıp koyvermemesi
Gizli bir romantik oluşu
On kadını yanyana getirseniz hiç biri onun kadar hareketli değildir.
İleri yaşlarda bile formunu koruması, kendine dikkat etmesi, biçimli vücudu
Siz leb demeden leblebi dediğinizi anlaması
Canı ne kadar sıkkın olsa da, eğlenmeyi bilmesi
Rutin bir kız olmayışı
İstediği zaman eğlenceli istediği zaman ciddi olmayı bilmesi
Aşk acısını çabucak unutmayı bilmesi

Yengeç  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler

Duygusallığı, masum ifadesi, becerikliliği
İçinden geldiği gibi hareket etmesi
Komik şaşkınlıkları
Kötü bir niyet taşımaması
Nezaketi
Bildiklerini sizinle paylaşmaktan zevk alışı
Kültürlü oluşu
Sevdiği kadına karşı olan bonkörlüğü(normalde tutumludur)
Romantik bir aşık oluşu
Hayalleri
Sekste romantik, duygulu, koruyucu oluşu
Verdiklerine karşılık çok az şey istemesi
Sadık oluşu
Aidiyet duygusunun yüksekliği
Ailenize önem vermesi
Size maddi ve manevi anlamda bereket, şans getirmesi(Yengeç parası uğurludur)


Yengeç Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Bir an hüzünlüyken hemen ardından neşelenmeyi başarması
Monoton bir kız olmayışı
Tutumluluğu
Bereket ve şans getirici oluşu
Sır tutmayı bilmesi. Sizi hiçbir zaman sırtınızdan vurmaz.
Masumiyet dolu çekiciliği
Güzel gözleri
Gizemli oluşu
Usta bir aşçı oluşu(hiç aç kalmazsınız)
En zor gününüzde yanınızda olması
Sadakati
İçtenliği, dürüstlüğü, tertemiz kalbe sahip oluşu
Sertlikten asla hoşlanmayışı
Yapmacık ve yüzeysel bir kişi olmayışı
Sabretmeyi bilmesi


Aslan  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Kendine has karizması, gücü ve cömertliği
Her zaman sahnede olmasını sağlayan güçlü donanımı
Koruyuculuğu, asil ruhu, kaliteden ödün vermeyişi
Sizi ruhunuzla, vücudunuzla, aklınızla kavrayışı
Gösterişli yapısı
İstediği bir şeyi mutlaka elde etmeyi bilmesi
Cana yakınlığı
İlkelerinden asla taviz vermemesi
Güçlü cinselliği
Liderlik gücü
Yaratıcılığı
Saygınlığı
Açık sözlülüğü, sıcaklığı, boyun eğmezliği
Onu elde etmenin zorluğu, bitti dedikten sonra kesinlikle geri dönmeyişi


Aslan Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Popülerliği
Dişiliği, çekiciliği, cazibesi, sıcaklığı, aklı ve güzelliği
Seçmeyi bilmesi
Yüz kadını yan yana getirin, Aslan kadını anında farkedilir.
Cinsel ateşliliği
Otoriter tavırları
Mağrur havası ve bu havanın erkekleri fazlasıyla etkilemesi
Kadınca şefkati çoktur ancak bunu ancak çok sevdiği erkeğe gösterir.
Göz kamaştırıcı oluşu
Zeki, kurnaz, güçlü ve yetenekli oluşu
Oyunu kuralına göre oynamayı bilmesi
Kaliteden asla ödün vermemesi
Bir kraliçe olduğunun gayet iyi farkında olması
Bakımlı, estetik, kadın gibi kadın dedikleri cinsten biri oluşu



Başak  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Hayatında duygusallığa kesinlikle izin vermeyişi. Bu bazı kadınlara çekici gelebilir.
Çalışma aşkıyla dolu, yani kariyer sahibi oluşu
Titizlikleri, kaliteye önem vermeleri, seçkin giyim zevki
Bir kadını kendine aşık etmek isterse bunu mutlaka başarması
Keskin zekası
Müthiş analiz gücü
Seçiciliği
Yeme, giyim kuşam, sağlık ve çalışma gibi olguları fazlasıyla önemsemesi
Dürüst ve samimi oluşu
Aklının başından zor alınması
Gayet özel bir insan olması
Aşık olduğunda karşılıksız olsa dahi yıllarca aynı kadını sevmesi
Kuvvetli ve dayanıklı oluşu
Kıskanç olmayışı
Kusursuz hafızası. Size ait hiçbir şeyi unutmaz.
Disiplini ve bilgili oluşu


Başak Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Gerçekten mutlu olacağına inanıyorsa, karşına engeller çıksa da vazgeçmez
Titizliği ve dakikliği
Tertemiz bir yüreğe sahip oluşu
Kolayca hiçbir şeye, hiçbir insana kanmaması
Yaş tahtaya ayak basmayışı
Aşırıklıklardan hoşlanmayışı
Gelişmiş zekası ve estetik duyarlılığı
Sadakati
Akıllı oluşu
Cömert ve sevecen halleri
Kimi zaman partnerini şaşırtabilmesi, minik şakalar yapmaktan hoşlanması
Işıl ışıl yanan gözleri, sevimli muzurlukları
Ne kadar aşık olsa da, yeri geldiğinde mantığını kullanabilmesi
Mütevaziliği
Ellerinin maharetliliği
Pratik oluşu



Terazi  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Her şeyi mantığına uydurma çabası
Yakışıklılığı, girdiği her ortamda dikkat çekiciliği
Kaliteli yaşamdan hoşlanışı
Giyim ve marka merakı
Sosyal hayattaki gücü ve popüleritesi
Çoğu kadının  başını döndürmeyi bilmesi
Nezaketi, adil bakış açısı(kendiyle alakalı konularda)
Gülümsemesi
Karşısındakini kendisine inandırmaktaki ustalığı
Romantik oluşu
Kendi içindeki çelişkileri (Bazı kadınlardan bundan hoşlanabilir)
Kendine has esprileri
Fiziksel olarak duyarlılığı, cinsel çekiciliği
Sohbet etmekten zevk alışı( sorunlardan söz etmediğiniz sürece dinleyecektir)
Gezmekten, eğlenmekten zevk alışı
Özgür yapısı, denetlenmekten hoşlanmayışı


Terazi  Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Mantıklı konuşmaları ve düşünce biçimi
Tatlı gülümsemesi
Karşısındakiyle gerekirse sonuna kadar tartışabilmesi(bazı erkekler bunu çekici bulabilir)
Çekiciliği
Yeri geldiğinde romantik aşık gerektiğinde arkadaş olmayı başarabilmesi
Flörte olan düşkünlükleri
Zamanın ve ortamın tadını çıkarabilmeleri
Popülerliği
Tek taraflı bir aşkı kesinlikle sürdürmemesi
Kıskanç olmayışı (ötenizi berinizi karıştırmaz)
Aşırı duygusal değildir, aşk bitmişse bitmiştir, yoluna kaldığı yerden devam etmesini bilir.
Zevkli giyinmesi, bulunduğu ortamı güzelleştirmeyi bilmesi.
Üstüne çuval giyse bu kadına yakışıyor cümlesi Teraziler söylenmiş diyebilirim.



Akrep  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
İhtirası, aşırı tutkuları, vazgeçmeyi bilmeyişi
Duygusal aşırılıkları
Yönetim sevdası
Cinsellikteki gücü ve dayanılmaz çekiciliği
Kolayca kandığınız blöfleri
Etkileyici gözleri(hiçbir erkek onun kadar delici bakamaz)
Onun hakkında asla tam olarak bilgi sahibi olamazsınız(İşte bu bir kadını çılgına çevirebilir)
Gizli saklı işleri (bu bazı kadınları deli eder ancak akrep erkeği baş döndürücüdür, susarsınız)
Kendine has kontrollü yapısı, taviz vermeyişi
Kolay kolay ele geçirilmeyişi
Yenilmeyişi, inadı ve muhteşem iradesi
Duygularını belli etmeyişi
Erotik zevklere aşırı düşkünlüğü
Kendi isteklerini elde etmeyi bilmesi
Başkalarının kendisi için ne düşündüklerini umursamayışı(bu hali bir çok kadını sinir edebilir)


Akrep  Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Gizemli yapısı, derin düşünebilmesi, dayanılmaz çekiciliği
Haz duygusu, cinsellikteki gücü(Bu onun en büyük silahıdır)
Daha ilk bakışta bir erkeği elde edebilmesi
Büyüleyici ve baştan çıkarıcı oluşu
Baştan çıkarmada eline kimse su dökemez
Erotik zevklerini sınırsızca yaşamayı bilmesi
Teninin kokusu
Hem melek hem şeytansı halleri
Etkileyici parfümleri
Her kıyafetin içinde dişiliğini sergileyebilmesi
Büyülü bakan gözleri
Kendine olan güveni, geri adım atmayışı, aşık olduğunda vazgeçmeyişi
Azim ve kararlılığı
Risk almaktan korkmayışı



Yay  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Garip çocuksu tuhaf halleri
Çılgınca neşesi
Maceracı yapısı, eğlenceyi sevmesi, keşif yeteneği
İyimserliği
Saflığı ve tertemiz yüreği
Herkese güvenmesi, çabuk aşık olması, sosyalliği
Hayal gücü
Dürüstlüğü (her şeyini hiç düşünmeden paylaşabilmesi
Cömertliği (cebinde yüz lira olsun hiç düşünmez  hepsini size verir)
Düşünmeden konuşması kimi zaman kırdığı sevimli potlar
Ona kızmanın asla mümkün olmayışı, bir şekilde gönül almayı bilmesi
Negatif konuşmalar yapmaması, daima pozitifliği
Erkek arkadaşlarından çok sevgilisine zaman ayırması
Yenilikçi bakış açısı, ortamı germekten hoşlanmayışı


Yay  Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Hiç büyümeyen çocuksu halleri
Daima genç kalmayı başarabilmesi
Hareketliliği, muzip yanları ve macerayı sevmesi
Sevimliliği, endamı, formunu korumayı bilmesi
Nezaketi, asaleti, yüreğinde kötülük taşımaması
Pozitif düşünceleri, sorunlarını üstünüze yıkmayışı
Abartılı hayalleri
Gezmeyi sevmesi (kapının ardında bir bavul daima hazırdır)
Gittiği yerlerde, girdiği ortamlarda insanları güldürmeyi başarması
Olayları gülünç tarafından görebilmesi
Sizi sıkmaması, ayrıldığında sorun çıkarmayışı
Arkadaşlığı, bonkörlüğü, kıskançlık nedir bilmeyişi



Oğlak  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Ciddiyeti, sağlamlığı, güvenilir ve sırdaş oluşu
Başarılı kariyeri, kendi ayakları üzerinde duruşu
Yalnızlık sınırları içine kolay kolay kimseyi almayışı
Sadakati
Doğruculuğu, dürüstlüğü, yaşından olgun tavırları
Gizli espri gücü
Aklı başında biri oluşu
Mutlaka hayatınızda bir daha asla unutamayacağınız kadar yer edinmeyi başarması
Geleneksel görüntüsünün ardındaki müthiş erotizm duygusu
Karizması, saygınlık uyandırabilmesi, girdiği ortamlarda ilgiyi üzerine çekebilmesi
Her daim genç kalmayı bilmesi
Seçkin zevkleri, kaliteden hoşlanması, kendine has stili
İlişki bittiğinde asla geri dönmeyişi ve bir ömür boyu özlenmesi


Oğlak  Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Her daim genç kalmayı başarması (Oğlaklar yaşlandıkça daha da güzelleşirler)
Soğuk görüntüsünün ardındaki güçlü çekiciliği ve gizli şehveti
Yaş tahtaya ayak basmayışı
Sadakati, kadirşinaslılığı, sevdiklerini yarı yolda bırakmaması
Erkeğini yüceltmesi, saygın bir yere getirmek için mücadele etmesi
Yeri geldiğinde tüm yükün altına eline koyvermesi
Tutumluluğu
Doğal terbiyesi, nezaketi, ciddiyeti ve dürüstlüğü
Mütevaziliği
Ortama, kişiye, duruma göre kendini ayarlayabilmesi
Sade şıklığı
Düzgün kemik yapısı
Makyajsız doğal güzelliği


Kova   Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Duygularını belli etmeyişi
Sıradışı fikirleri, dost canlısı oluşu, kendine has havası
Sosyal liderliği, Kendine özgü ahlak yapısı
Sakin kayıtsız görünümüne karşılık duyarlı yapısı
Yenilikçi düşünce yapısı
Kendine has kuralları, boyun eğmeyişi
Nezaketi
Titizliği ve bu yüzden her kadınla olmayışı
Kıskançlık nedir bilmeyişi
Tam elde ettim diye düşünürken birdenbire çekip gidebilmesi
Kimseyle kıyaslanmayacak kadar özel oluşu
Müthiş sezgi gücü (ne düşündüğünüzü neler yapabileceğinizi anlar ancak belli etmez)
Denetlenemez oluşu
Seks konusunda umursamazlığı


Kova Kadınını Çekici Kılan Özellikler

İnişli çıkışlı ruh halleri, orijinal kişiliği, kimseye benzemeyen tavırları
Aşırı duygusallıktan uzak oluşu, mantığının sesini dinlemeyi bilmesi
Kolayca ele geçirilmeyişi
Zarif, zeki, arkadaş, ortamı germeyen, akıllı biri oluşu
Elli senelik evli olsanız da sizinle arasına daima bir mesafe koyuşu
Özgürlüklerinize, kişiliğinize ve seçimlerinize saygı duyuşu (üzülse bile belli etmez)
Seçiciliği, kaliteye olan düşkünlüğü
Kuşku, şüphe gibi duygulardan uzak oluşu ( Çünkü mantıklı düşünür)
Şaşırtıcı, ilgi uyandırıcı görünüşü (her daim çağa uyan)
Modern görüşleri
Kendine has özel stili. (aynı kıyafeti başkası giyse, onun kadar iyi taşıyamaz)
Kendi başına buyrukluğu





Balık  Erkeğini Çekici Kılan Özellikler
Rahat tavırları
İflah olmaz romantizmi
Hayalleri
Önyargılı olmayışı
Anlayışlı oluşu sizi üzmekten kaçınması
Kendine has dünyası (Çoğu zaman bu dünyada yalnız kalmak ister)
Onu tanımanın bir ömür boyunca imkansızlığı (Kendini kolay kolay ele vermez)
Şair ruhu, duygularını kimi zaman yazıya dökerek size ifade edebilmesi
Sempatikliği, buğulu bakan gözleri, masumiyeti
Cinsellikte sınır tanımayışı, gizli erotik zevklere olan meyli
Bir görünüp sonra birden kayboluşu.(Tam bitti derken birden ortaya çıkıp gönlünüzü alması)
Kimsenin aklına bile gelmeyecek güzellikleri yaşatabilmesi
Farklı alışkanlıkları ve bağımlılıkları

Balık Kadınını Çekici Kılan Özellikler

Burçlar kuşağının en büyüleyici kadınlarından biri oluşu
Gözleri, bakışları, derinliği
Merhameti, empati gücü, vefa duygusu
Erkeğini mutlu etmeyi bilmesi
Güzelliği ve sevimliliği
Utangaçlığı, hassasiyeti, muzip ifadesi
Cömertliği, kimseye benzemeyen kadınsı duruşu, gülüşü, sıcaklığı
Hoşgörüsü
İçindeki büyümeyen çocuksu ruh halleri
Masumiyeti, kötülük bilmeyişi
Doğal güzelliği
Pozitif konuşmaları, içten yanıtları
Her durumdan bir pozitif sonuç çıkarmayı bilmesi
Sekste eğlenceli oyunlardan hoşlanması
Parasını pulunu, evini, cüzdanını, hatta yastığını bile başkasıyla paylaşabilmesi

Burcunuza Göre Partneriniz

Burcunuza Göre Partneriniz

Yeni bir ilişkiye başlarken dikkat etmeniz gerekenlerden biride burç uyumunuz. Burçların diğer burçlarda neleri beğendiğini bilmeden aşık olmayın...

KOÇLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

İkizlerin:

Popülaritesini,
Etrafının sürekli dolu, eğlenceli, keyifli, hareketli oluşunu,
Esprilerini, neşeli halini çekici bulur.

Aslanın:

Kendine has karizmasını,
Cömertliğini,
Güçlü cinselliğini, zeki, kurnaz ve yetenekli oluşunu çekici bulur.

Terazinin:


Kaliteli yaşamdan hoşlanmasını,
Gezmekten, eğlenmekten zevk alışını,
Zamanın ve ortamın tadını çıkartmayı bilmesini çekici bulur.


Yayın:

Maceracı yapısını,
Eğlenceyi sevmesini,
Keşif yeteneğini,
Abartılı hayallerini,
Çılgınca neşesini,
Hiç büyümeyen o çocuksu hallerini çekici bulur.

Kovanın:

Sıra dışı fikirlerini,
Dost canlısı oluşunu,
Kendine has havasını,
Sosyal liderliğini,
Kendine özgü ahlak yapısını,
Aşırı duygusallıktan uzak oluşunu,
Mantıklı oluşunu

BOĞALAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Yengecin:

Duygusallığı, masum ifadesi, becerikliliği,
Sekste romantik, duygulu, koruyucu oluşu,
Sır tutmayı bilmesini

Başağın:

Çalışma aşkıyla dolu, yani kariyer sahibi oluşu,
Yeme, giyim kuşam, sağlık ve çalışma gibi olguları fazlasıyla önemsemesi,
Sadakati,
Ellerinin maharetliliğini çekici bulur.

Akrebin:

Cinsellikteki gücü ve dayanılmaz çekiciliği,
Kendine has kontrollü yapısı, taviz vermeyişi,
Erotik zevklerini sınırsızca yaşamayı bilmesini çekici bulur.

Oğlağın:

Ciddiyeti, sağlamlığı, güvenilir ve sırdaş oluşu,
Başarılı kariyeri, kendi ayakları üzerinde duruşu,
Geleneksel görüntüsünün ardındaki müthiş erotizm duygusu,
Sadakati, kadirşinaslılığı, sevdiklerini yarı yolda bırakmamasını çekici bulur.

Balığın:

Şair ruhu, duygularını kimi zaman yazıya dökerek size ifade edebilmesi,
Cinsellikte sınır tanımayışı, gizli erotik zevklere olan meyli,
İflah olmaz romantizmini çekici bulur.


İKİZLER'İN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Aslanın:

Her zaman sahnede olmasını sağlayan güçlü donanımını,
Kendine has karizması, gücü ve cömertliğini,
Açık sözlülüğü, sıcaklığı, boyun eğmezliğini,
Dişiliği, çekiciliği, cazibesi, sıcaklığı, aklı ve güzelliğini çekici bulur.

Terazinin:

Yakışıklılığı, girdiği her ortamda dikkat çekiciliği,
Sosyal hayattaki gücü ve popülaritesi,
Mantıklı konuşmaları ve düşünce biçimi,
Kıskanç olmayışını

Yayın:

Maceracı yapısı, eğlenceyi sevmesi,
Daima genç kalmayı başarabilmesi,
Sevimliliği, endamı, formunu korumayı bilmesi,
Gezmeyi sevmesini

Kovanın:

Sıradışı fikirleri, dost canlısı oluşu, kendine has havası,
Kendine has kuralları, boyun eğmeyişi,
Aşırı duygusallıktan uzak oluşu,
Seçiciliği, kaliteye olan düşkünlüğünü

Koçun:

Benzersiz egosu ve kendine olan müthiş güveni,
Eğer keşfedilecek bir zirve varsa oraya varana kadar pes etmemesi,
Kendine özel fikirleri oluşu ve bunları ateşli bir şekilde uygulaması,
Gözleri, upuzun kirpikleri  ve etkileyici  bakışlarını


YENGEÇLER'İN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR


Başağın:

Dürüst ve samimi oluşu,
Sadakati,
Mütevaziliği,
Kuvvetli ve dayanıklı oluşunu

Akrebin:

Etkileyici gözleri,
Kendine has kontrollü yapısı, taviz vermeyişi,
Kendi isteklerini elde etmeyi bilmesi,
Kendine olan güveni, geri adım atmayışı, aşık olduğunda vazgeçmeyişini

Oğlağın:

Ciddiyeti, sağlamlığı, güvenilir ve sırdaş oluşu,
Sadakati,
Doğruculuğu, dürüstlüğü, yaşından olgun tavırları,
Doğal terbiyesi, nezaketi, ciddiyetini çekici bulur.

Balığın:

Romantizmi,
Anlayışlı oluşu sizi üzmekten kaçınması,
Kimsenin aklına bile gelmeyecek güzellikleri yaşatabilmesi,
Utangaçlığı, hassasiyeti, muzip ifadesini

Boğanın:

Güven, huzur, sadakatli oluşu,
Romantikliği,
Huzursuzluk çıkarmaması,
Kolay kolay ilişkilere girmeyişi ve kolay kolay kimseye yüz vermeyişini

ASLANLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Terazinin:

Kaliteli yaşamdan hoşlanışı,
Fiziksel olarak duyarlılığı, cinsel çekiciliği,
Gezmekten, eğlenmekten zevk alışı,
Zamanın ve ortamın tadını çıkarabilmelerini çekici bulur.

Yayın:

Cömertliği,
Ona kızmanın asla mümkün olmayışı, bir şekilde gönül almayı bilmesi,
Yenilikçi bakış açısı, ortamı germekten hoşlanmayışı,
Gittiği yerlerde, girdiği ortamlarda insanları güldürmeyi başarmasını çekici bulur.

Kovanın:

Duygularını belli etmeyişi,
Sakin kayıtsız görünümüne karşılık duyarlı yapısı,
Denetlenemez oluşu,
Özgürlüklerinize, kişiliğinize ve seçimlerinize saygı duyuşunu çekici bulur.


Koçun:

Benzersiz egosu ve kendine olan müthiş güveni,
Seks konusundaki üstün performansı,
Genç bir ruha sahip olması, hiç yaşlanmaması,
Hiçbir şeyden yılmaması, kolayca ele geçirilmeyişini çekici bulur.

İkizlerin:

Populeritesi, etrafının sürekli dolu oluşu,
Heyecan verici,  zeki oluşu,
Yıllar geçse de aynı çekiciliği korumayı bilmesi,
Eğlenceli, keyifli, hareketli oluşunu çekici bulur.


BAŞAKLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Akrebin:

Yönetim sevdası,
Kendine has kontrollü yapısı, taviz vermeyişi,
Kendi isteklerini elde etmeyi bilmesi,
Azim ve kararlılığı, Risk almaktan korkmayışını çekici bulur.

Oğlağın:

Başarılı kariyeri, kendi ayakları üzerinde duruşu,
Doğruculuğu, dürüstlüğü, yaşından olgun tavırları,
Yaş tahtaya ayak basmayışı,
Tutumluluğu,
Mütevaziliğini çekici bulur.

Balığın:

Önyargılı olmayışı,
Anlayışlı oluşu sizi üzmekten kaçınması,
Sempatikliği, buğulu bakan gözleri, masumiyeti,
Merhameti, empati gücü, vefa duygusu,
Pozitif konuşmaları, içten yanıtlarını çekici bulur.

Boğanın:

Yükselme hırsı,
Huzursuzluk çıkarmaması,
Sabırlı, dayanıklı, güvenilir, becerikli oluşu,
Bulunduğu ortamı güzelleştirmesi, bezemesi, süslemesi,
Tutumlu  oluşunu çekici bulur.

Yengecin:

Tutumluluğu,
En zor gününüzde yanınızda olması,
Yapmacık ve yüzeysel bir kişi olmayışını çekici bulur.

TERAZİLER'İN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Yayın:

Maceracı yapısı, eğlenceyi sevmesi, keşif yeteneği,
Dürüstlüğü,
Negatif konuşmalar yapmaması, daima pozitifliği,
Hareketliliği, muzip yanları ve macerayı sevmesi,
Gezmeyi sevmesini çekici bulur.

Kovanın:

Sıradışı fikirleri, dost canlısı oluşu, kendine has havası,
Kendine has kuralları, boyun eğmeyişi,
Aşırı duygusallıktan uzak oluşu, mantığının sesini dinlemeyi bilmesi,
Zarif, zeki, arkadaş, ortamı germeyen, akıllı biri oluşunu çekici bulur.

Koçun:

Yeni fikirlerle dolu olması ve bunları uygulamaktan kaçınmaması,
Güçlü adaleleri, yıllarca genç kalmayı başarabilmesi,
Kendine olan güveni, çekiciliği, canlılığı,
Saygınlığa önem vermesini çekici bulur.

İkizlerin:

Populeritesi, etrafının sürekli dolu oluşu,
Kaliteli zevk anlayışı,
Heyecan verici,  zeki oluşu,
Müthiş zekası,
Eğlenceli, keyifli, hareketli oluşu,
İstediği zaman eğlenceli istediği zaman ciddi olmayı bilmesini çekici bulur.


Aslanın:

Koruyuculuğu, asil ruhu, kaliteden ödün vermeyişi,
İstediği bir şeyi mutlaka elde etmeyi bilmesi,
Saygınlığı,
Göz kamaştırıcı oluşu,
Oyunu kuralına göre oynamayı bilmesini çekici bulur.

AKREPLER'İN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Oğlağın:

Başarılı kariyeri, kendi ayakları üzerinde duruşu,
Geleneksel görüntüsünün ardındaki müthiş erotizm duygusu,
Her daim genç kalmayı bilmesi, güçlü çekiciliği ve gizli şehveti,
Doğal terbiyesi, nezaketi, ciddiyeti ve dürüstlüğünü çekici bulur.

Balığın:

Önyargılı olmayışı,
Anlayışlı oluşu sizi üzmekten kaçınması,
Cinsellikte sınır tanımayışı, gizli erotik zevklere olan meyli,
Farklı alışkanlıkları ve bağımlılıkları,
Merhameti, empati gücü, vefa duygusu,
Parasını pulunu, evini, cüzdanını, hatta yastığını bile başkasıyla paylaşabilmesini çekici bulur.

Boğanın:

Güçlü cinselliği,
Kaliteli ve seçkin yaşamayı bilmesi,
Yükselme hırsı,
Güzelliğine düşkün oluşu, giydiğini yakıştırmayı bilmesi,
Yoğun duyguları ve derinlikli düşünme kabiliyeti,
Fiziksel açıdan tutkulu, tensel açıdan kuvvetli oluşunu çekici bulur.

Yengecin:

Kültürlü oluşu,
Verdiklerine karşılık çok az şey istemesi,
Ailenize önem vermesi,
Monoton bir kız olmayışı,
Sır tutmayı bilmesi.
Sizi hiçbir zaman sırtınızdan vurmaz.
Usta bir aşçı oluşunu çekici bulur.

Başağın:

Kariyer sahibi oluşu,
Titizlikleri, kaliteye önem vermeleri, seçkin giyim zevki,
Keskin zekası,
Kıskanç olmayışı,
Ne kadar aşık olsa da, yeri geldiğinde mantığını kullanabilmesi,
Pratik oluşunu çekici bulur.

 

YAYLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Kovanın:

Kıskançlık nedir bilmeyişi,
Aşırı duygusallıktan uzak oluşu, mantığının sesini dinlemeyi bilmesi,
Zarif, zeki, arkadaş, ortamı germeyen, akıllı biri oluşu,
Modern görüşlerini çekici bulur.

Koçun:

Güçlü adaleleri, yıllarca genç kalmayı başarabilmesi,
Seks konusundaki üstün performansı,
Kendine özel fikirleri oluşu ve bunları ateşli bir şekilde uygulaması,
Zevkli ve eğlenceli oluşunu çekici bulur.

İkizlerin:

Hareketliliği,
Parfüm seçiminde, müzik, yolculuk, iletişim konusundaki üstünlüğü,
Yıllar geçse de aynı çekiciliği korumayı bilmesi,
Serüven meraklılığı,
Kıskanç olmayışı, sıkboğaz etmemesi, erkeğine özgürlük tanımasını çekici bulur.

Aslanını:

Kendine has karizması, gücü ve cömertliği,
Seçmeyi bilmesi,
Cinsel ateşliliği,
Göz kamaştırıcı oluşu,
Zeki, kurnaz ve yetenekli oluşu,
Kaliteden asla ödün vermemesini çekici bulur.

Terazinin:

Nezaketi, adil bakış açısı,
Fiziksel olarak duyarlılığı, cinsel çekiciliği,
Sohbet etmekten zevk alışı,
Gezmekten, eğlenmekten zevk alışı,
Yeri geldiğinde romantik aşık gerektiğinde arkadaş olmayı başarabilmesini çekici bulur.

OĞLAKLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Balığın:

Kimsenin aklına bile gelmeyecek güzellikleri yaşatabilmesi,
Merhameti, empati gücü, vefa duygusu,
Hoşgörüsü,
Önyargılı olmayışı,
Anlayışlı oluşu sizi üzmekten kaçınmasını çekici bulur.

Boğanın:

Etkileyici ses tonu,
Güven, huzur, sadakatli oluşu,
Ne istediğini bilmesi ve ona göre planlar yapması, bunları uygulaması,
Kolay kolay ilişkilere girmeyişi ve kolay kolay kimseye yüz vermeyişi,
İfade gücünün kuvvetli oluşu, ne istediğini dürüstçe belirtmesini çekici bulur.

Yengecin:

Kötü bir niyet taşımaması,
Nezaketi,
Kültürlü oluşu,
Sekste romantik, duygulu, koruyucu oluşu,
Sadık oluşu,
En zor gününüzde yanınızda olması,
Yapmacık ve yüzeysel bir kişi olmayışını çekici bulur.

Başağın:

Çalışma aşkıyla dolu, yani kariyer sahibi oluşu,
Titizlikleri, kaliteye önem vermeleri, seçkin giyim zevki,
Dürüst ve samimi oluşu,
Disiplini ve bilgili oluşu,
Mütevaziliğini çekici bulur.

Akrebin:

Cinsellikteki gücü ve dayanılmaz çekiciliği,
Kendine has kontrollü yapısı, taviz vermeyişi,
Kendi isteklerini elde etmeyi bilmesi,
Kendine olan güveni, geri adım atmayışı, aşık olduğunda vazgeçmeyişini çekici bulur.

KOVALAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Koçun:

Girdiği her yerde ilgi toplamayı bilmesi,
Yeni fikirlerle dolu olması ve bunları uygulamaktan kaçınmaması,
Benzersiz egosu ve kendine olan müthiş güveni,
Genç bir ruha sahip olması, hiç yaşlanmamasını çekici bulur.

İkizlerin:

Kaliteli zevk anlayışı,
Populeritesi, etrafının sürekli dolu oluşu,
Heyecan verici,  zeki oluşu,
Sık boğaz etmekten hoşlanmayışı,
Kafaca arkadaş olmayı bilmesi,
Eğlenceli, keyifli, hareketli oluşu,
Canı ne kadar sıkkın olsa da, eğlenmeyi bilmesini çekici bulur.

Aslanın:

Kendine has karizması,
Koruyuculuğu, asil ruhu, kaliteden ödün vermeyişi,
Göz kamaştırıcı oluşu,
Zeki, kurnaz, güçlü ve yetenekli oluşu,
Oyunu kuralına göre oynamayı bilmesi,
Kaliteden asla ödün vermemesini çekici bulur.

Terazinin:

Gezmekten, eğlenmekten zevk alışı,
Kendine has esprileri,
Sosyal hayattaki gücü ve popüleritesi,
Mantıklı konuşmaları ve düşünce biçimi,
Zamanın ve ortamın tadını çıkarabilmelerini çekici bulur.

Yayın:

Maceracı yapısı, eğlenceyi sevmesi, keşif yeteneği,
Yenilikçi bakış açısı, ortamı germekten hoşlanmayışı,
Cömertliği,
Gezmeyi sevmesi,
Sizi sıkmaması, ayrıldığında sorun çıkarmayışını çekici bulur.

BALIKLAR'IN UYUMLU OLDUĞU BURÇLAR

Boğanın:

Kolay kolay sinirlenmeyişi,
Romantikliği,
Fiziksel yönden güçlü bir erkek oluşu,
Huzursuzluk çıkarmaması,
Harika yemekler yapması,
Yoğun duyguları ve derinlikli düşünme kabiliyetini çekici bulur.

Yengecin:

Duygusallığı,
masum ifadesi, becerikliliği,
Kötü bir niyet taşımaması,
Romantik bir aşık oluşu,
Sekste romantik, duygulu, koruyucu oluşu,
Masumiyet dolu çekiciliği,
İçtenliği, dürüstlüğü, tertemiz kalbe sahip oluşunu çekici bulur.

Başağın:

Kuvvetli ve dayanıklı oluşu,
Gayet özel bir insan olması,
Dürüst ve samimi oluşu,
Mütevaziliği, Işıl ışıl yanan gözleri, sevimli muzurlukları,
Cömert ve sevecen halleri,
Tertemiz bir yüreğe sahip oluşunu çekici bulur.

Akrebin:

Erotik zevklere aşırı düşkünlüğü,
Etkileyici gözleri,
Duygusal aşırılıkları,
İhtirası, aşırı tutkuları, vazgeçmeyi bilmeyişi,
Büyüleyici ve baştan çıkarıcı oluşu,
Gizemli yapısı, derin düşünebilmesi, dayanılmaz çekiciliğini çekici bulur.

Oğlağın:

Seçkin zevkleri, kaliteden hoşlanması, kendine has stili,
Mutlaka hayatınızda bir daha asla unutamayacağınız kadar yer edinmeyi başarması,
Doğruculuğu, dürüstlüğü, yaşından olgun tavırları,
Doğal terbiyesi, nezaketi, ciddiyeti ve dürüstlüğü,
Mütevaziliği,
Sadakati, kadirşinaslılığı, sevdiklerini yarı yolda bırakmamasını çekici bulur.

Utangaçlık Hastalığı

Utangaçlık Hastalığı

Hepimiz birşeylerden, bir zaman utanmışızdır. Bu nedenle utangaçlık duygusunu tanırız. Eğer bu duygumuz çok sınırlı sayıda sosyal ortamda yaşanmışsa ve uzun süreli bir problem oluşturmadıysa, ne güzel. Ancak bazı kişiler için başka insanlarla birarada olmak sürekli bir problemdir. Bu kişiler sosyal ortamlarda kendilerinden hiç bir zaman emin olamazlar ve birileriyle beraber olmadan önce, onlarla birlikteyken ve ayrıldıktan sonra, hep doğru dürüst konuşmak ve davranmak konusunda endişe yaşarlar. Bazen de utangaçlık öyle boyutlarda yaşanır ki, kişi kendini tamamen başkalarından izole eder ve kendini yanlızlığa mahkum eder.

Utangaçlık belli durumlarda da yaşanabilir. Örneğin: kişinin yaşadığı yeri değiştirmesi ve bir başka ortama girmesi, yeni bir iş ortamına ya da okul, hatta sınıf ortamına girmesi, çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, bir hastalık ya da fiziğinde değişikliğe yol açan bir rahatsızlık geçirmesi gibi....
Özetle şunu söylemek mümkündür: Utangaçlık, kişinin yaşantısını engelleyecek ve onun yaşam kalitesini düşürecek düzeyde yaşanıyorsa bir problem oluşturur.

Utangaçlığın Nelerle İlişkisi Var?
Sosyal kaygı, utangaçlıkla iç içe yaşanan yoğun ve rahatsız edici bir duygudur. Çevredeki insanların gözünde utanılacak duruma, aptal durumuna düşme, onlar tarafından reddedilme ya da yetersiz görülme korkusudur. Utangaçlık sorunu olan kişi birileriyle birlikteyken bu kaygıyı nasıl gidereceğine değil "ne kadar çok kaygılı" olduğuna konsantre olur, böylelikle kaygısı daha da artar ve bir kısır döngüye girmiş olur. Bakınız aynı zamanda zihninden geçen otomatik düşünceler nelerdir:

-- Kendimi aptal durumuna düşüreceğim.
-- Herkes benim gerçekten salak olduğumu düşünecek.
-- Söyleyecek hiçbirşey bulamayacağım. Donup kalacağım.
-- Eğer ağzımı açarsam sesim bir tuhaf çıkacak.
-- Kalbim fena halde çarpıyor, ya kalp krizi geçirirsem.
-- Delirebilirim.
-- Çok tuhaf görünüyor olmalıyım.
-- Bir kaçabilsem.
-- Herkes beni süzüyor.
-- Ne kadar sıkıcı olduğumu düşünüyorlar.
-- Kendimi kontrol edemeyeceğim.
-- Kızaracağım, titreyeceğim....

Önemli olan bu düşüncelerin gerçekçi algılar üzerine oturtulmamış, tam tersi, mantık dışı bir korkuya temellendirilmiş olmalarıdır. Çünkü herkesin onları seyrettiğine, zayıflıklarını ya da yetersizliklerini yakalamaya çalıştığına inanırlar, ve kaygının kısır döngüsü arttıkça, düşünceler de iyice çarpıtılır.

Sosyal kaygı utangaç olmayan insanlar tarafından da yaşanır. Ancak, bu kişiler kaygılarını farklı bir biçimde yorumladıkları için aynı kısır döngüye girmezler. Utangaçlık sorunu olanlar bu kaygıyı kendi kişiliklerinin bir parçası olarak görürler, diğerleri ise bunu, bulundukları ortam nedeniyle hissettikleri, geçici bir duygu olarak değerlendirirler, ve "aynı ortamda kim olsa aynı duyguyu yaşardı" diye düşünürler.

Bu yorumlama farklılığı utangaç olmayan kişilerin kendine güvenlerinin daha fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Bir başka deyişle bu kişiler sosyal ortamdaki başarılarının kendilerinden, başarısızlıklarının ise dış etkenlerden kaynaklandığını düşünürken, utangaç kişiler, tam tersine, sosyal ortamlardaki başarısızlıklarının kendilerinden kaynaklandığını, başarılarının ise ortam sayesinde gerçekleştiğini düşünürler.

Genelde utangaçlık sorunu olan kişilerde sosyal beceri eksikliği bulunmaktadır. Bir başka deyişle ilişkisini başlatma ve sürdürme konusunda gereken bir takım sözel ya da sözel olmayan davranış becerilerini öğrenmemişlerdir. Örneğin, bir karşılaşma ya da tanışma anında ne yapacaklarını, bir sohbeti nasıl başlatacaklarını ve sürdüreceklerini ve nasıl vedalaşacaklarını bilmezler. Topluluk içinde uzakta bir yerde dururlar, göz göze bakışmaktan kaçınırlar, eğer onlarla konuşursanız çok alçak sesle konuşurlar, konuşurken çok uzun aralar verirler, bir çok şeye ilgisiz gibi davranırlar, yüzlerindeki ifadede neş'e yoktur. Böylelikle o anda çevrede bulunan kişiler, onların kendileri ile ilgilendiklerini hissedemezler, devamlı çevrenin kendileri hakkında ne düşündüğüne konsantre olduklarını bilemezler, tam tersi utangaçların kendileriyle ilişki kurnak istemediklerini sanırlar.

Utangaçlığın Yol Açtığı Sonuçlar

1. Yeni arkadaşlıklar kurmada ve yeni insanlarla tanışmada güçlük.
2. Kendi kabuğuna çekilme ve yalnızlık duyguları.
3. Başkaları tarafından sönük, sıkıcı, soğuk ve ilgisiz olarak algılanma.
4. Sosyal ortamlarda kendini tanıtamama ve kendine güvenini kazanamama.

Şimdi tüm yazılanlarda kendinize ilişkin bir ortak yan bulduysanız ve utangaçlık sorunununuz olduğuna karar verdiyseniz, sakın her zaman olduğu gibi kendi kendinizi yenilgiye uğratan düşüncelere kapılıp, kendinizi yine kısır bir döngüye sokmayın! Çünkü bu sorununuzla başetmenin yolları var.

Utangaçlıkla Nasıl Başaçıkabiliriz?
Utangaçlığımızın temelinde yatan mantık dışı inançlarımızı değiştirmek:
Michel ve Girodo (1978) kendi çalışmalarından edindikleri deneyimler sonucu 'utangaçlık' sorunu olan kişilerin mantık dışı dört temel inançları olduğunu bulmuşlar:

1. Bir sosyal toplantıda uzun süre durup beklerseniz iyi birşey olur.
Bu inanç sohbet başlatmak korkusu nedeniyle geliştirilir. Oysa ki, iki kişinin tanışması ya da konuşması için en az bir kişinin çaba göstermesi gerekir. Bu neden siz olmayasınız?

2. Diğer insanlar sosyal etkinliklere davet edildikleri için 'şanslılar'.
Çok yanlış. Tam tersi, bu bir şans işi değildir. Sosyal olarak aktif olan insanlar, başkaları ile tanışmak ve onlarla zaman geçirmek için çaba gösterirler, kulüplere üye olurlar, başkalarını birşeyler yapmak için davet ederler, sohbetlerde yer alırlar ve çok az şeyi 'şansa' bırakırlar.

3. Nerede olursam olayım sosyalleşebilme olanağım hep aynı olacaktır.
Bu, çaba göstermemek için bir başka bahanedir. Oysa, birçok 'sosyal kulüb'ün, insanları bir araya getirmek gibi bir işlevi vardır ve etkinliklerine katıldığınız zaman kendinizi birileriyle birlikte birşeyler yaparken bulursunuz.

4. Biri bana karşı ilgisiz görünüyorsa, o kesinlikle beni sevmiyordur ve hiçbir zaman sevmeyecektir.
Bu inanç, boş yere kendinizi insanlardan çekmenize ve yalnızlık hissetmenize yol açar. Biri hemen sizinle ilgilenmedi diye bu sizi sevmiyor anlamına gelmez. Sevgi zaman ister ve gelişen birşeydir.

Şimdi gelin, gerçekçi olan inançlar nelerdir, onlara bakalım ve biraz önce okuduğumuz hiçbir işe yaramayan mantık dışı inançların yerine bunları koymaya çalışalım.
1. Sosyal ortamlarda aktif olmaya başlayabilirim.
2. Sosyal ortama girince herkes biraz kaygı yaşar, bu nedenle birşeyleri başlatma ya da yapma riskine girmeden önce tamamen gevşemeyi ya da rahatlamayı bekleyemem.
3. Olmadığım biri gibi davranmama gerek yok. Bu beni daha da çok kaygılandırıyor.
4. Başkalarının beni çok sert eleştireceğini düşünüyorum, gerçekte kendime karşı acımasız olan benim.
5. Kendime, sosyal becerilerimi ve deneyimlerimi geliştirmek için mantıklı amaçlar koyabilirim.
6. Ayrıca, sosyal becerileri çok gelişmiş kişiler de her zaman, % 100 başarılı değiller. Bu nedenle eğer bir etkileşim istediğim gibi iyi gitmezse çok üzülmemeliyim.

Böylelikle güzel bir başlangıç yapmış oldunuz.

Daha Neler Yapılabilir?
Kendinize Güveninizi Nasıl Artırabilirsiniz?

Kendi zayıf ve güçlü yönlerinizi gösteren bir liste hazırlayın.

Örnek:

Güçlü yanlarınıza iyice konsantre olun. Örneğin, eğer yukardaki örnekteki gibi iyi bir dinleyici olduğunuzu düşünüyorsanız, bunu diğer insanlara ne kadar sıklıkla gösteriyorsunuz? İnsanlara kendileri hakkında sorular sorup, onları anlatmaya cesaretlendiriyor musunuz ki iyi bir dinleyici olduğunuzu görsünler? Muhtemelen bunu pek yapmıyorsunuz.

Şimdi kendinize güçlü yanlarınızı hatırlatın ve bunları biraz da olsa yaşatmaya çalışın. Biri ile bir sohbet başlatın. Bu denemeyi yaparken dikkatinizi karşıdaki kişinin sizi sevip sevmediğine dair ipuçları toplamaya değil, sohbetin içeriğine ve söylenenlere verin. Unutmayın, kendinize ait istediğiniz kadar bilgi verip, istemediğiniz yerde konuşmanızın içeriğini değiştirebilirsiniz. Birileriyle konuşurken onların kontrolü altında değilsiniz, sohbetler karşılıklı gelişir.

Bu tür birkaç deneme daha yapabilirseniz, bazı şeyleri keşfedeceksiniz:

-- Hayret, ben de bazı zamanlar insanların söylediklerini sıkıcı bulabiliyorum.
-- Konuştuğum herkesi sevmek zorunda değilmişim.
-- Beni seven insanların yanında sevmeyenlerin de olması doğal.
-- İnsanlarla konuşmayı sürdürdükçe, onları daha iyi tanıyorum.
-- Arkadaşlık bir günde, anında oluşmuyormuş, zamanla gelişiyormuş.
-- Arkadaşlığın gelişmesinde benim adımlarımın da katkısı çok büyük.

Sözel ya da Sözel Olmayan Sosyal Becerileri Nasıl Öğrenebilir ya da Geliştirebilirsiniz?
Bir yabancı dili öğrenmek, bir araba kullanmayı ya da kayak yapmayı öğrenmek nasıl zaman alıyorsa, sosyal becerileri öğrenmemiz ve onların kendi davranış örüntümüze yerleşmesi de zaman ister. Unutmayın, sosyal beceriler doğuştan gelme değildir, sonradan öğrenilir. Yeni beceriler öğrenirken aklınızda tutmanız gereken iki önemli ilke: bol bol pratik yapmanın bu becerilerin kazanılmasını hızlandıracağı ve en kolay durumlarla başlayıp yavaş yavaş zorlara doğru gidilmesi gerektiğidir. Öyleyse çok kısa bir sohbet ile başlayabilirsiniz. Sohbetin üç temel aşaması vardır: Konuşmayı başlatmak, sürdürmek ve bitirmek.

Konuşmayı Başlatmak :
Utangaçlık sorunu olan kişi için ilk kelimeleri söylemek oldukça zordur. Çoğu zaman, "Kafamda ne söyleyeceğimi evirip çeviriyorum, boğazım kuruyor, ağzımdan tek bir sözcük bile çıkmıyor" dedikleri olur. Oysa, zihninizde hiçbir şey planlamanıza gerek yok, konuşmayı başlatmak bazen bir "merhaba" demek kadar basittir. Sohbeti başlatmanın ve sürdürmenin en iyi yolu soru sormaktır. Mümkün olduğu kadar açık uçlu sorular sorun: "İyi misiniz?" yerine "Nasılsınız?" diye sorun.

Unutmayın gelecek ilk yanıta geribildirim vermek önemlidir. Bu nedenle 'dinleme becerilerini' kullanmak, konuşmanın ilerleyen aşamalarında olduğu gibi ilk aşamasında da çok önemlidir. Karşınızdaki kişi sorduğunuz soruyu yanıtlarken, onun gözlerinin içine bakın, ilgiyle kafanızı sallayın, söz edilen hoş şeylere gülümseyin. Bunlar sizin o kişiye önem verdiğinizi gösteren geribildirimlerdir.

Konuşmayı Sürdürmek:
Konuşmayı sürdürebilmenin en temel ilkesi, karşınızdaki kişi konuşmasını bitirince ne söyleyeceğinize konsantre olmak değil, onun ne söylediğine konsantre olmaktır. Böylelikle, karşıdaki kişiye ait bilgiyi alıp, bir sonraki sorunuzu onun üzerine kurabilirsiniz. Örneğin: "İyiyim, derslerle uğraşıyorum" gibi bir yanıt gelirse "sorma aynı durum bende de var, sen ne sıklıkta çalışıyorsun?" gibi bir soru sorabilirsiniz. Böylelikle, kendisi ile ortak bir konuyu paylaştığınızı da belirtmiş olursunuz.

Dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır: Konuşma sırasında aniden konu değiştirmeyin; sorulan sorulara 'evet' ya da 'hayır' diye yanıt vermeyin, sohbet aniden bitebilir. Eğer 'evet' ya da 'hayır' dediyseniz, yanısıra, konuşmayı sürdürmek için bir soru sorun. Örneğin: Size "Yurtta mı kalıyorsun?", diye sorulduysa, ve yanıtınız "evet" ise "Evet. Sen nerede kalıyorsun?" diye konuşmayı sürdürün.

Evyah Tıkandım!..
Bazen sohbet bir yerde tıkanır ve sessizlik olur. Utangaç kişinin en dayanamadığı durum, birinin ya da birilerinin karşısında iken yaşanan sessizliklerdir. Hemen "Ben ümitsiz bir vakayım"; "Çok aptal ve sıkıcı olduğumu" düşünecekler diye otomatik düşünceler üretmeye başlayabilir. Umutsuzluğa kapılmayın! Konuşmalar arasındaki sessizlikler, hele kişiler birbirlerini iyi tanımıyorsa çok doğaldır. Yine de bu sessizliği bozmanın çeşitli yolları vardır. Bu sırada dikkatinizi çevrede olup bitenlere verebilir ve gördüklerinize ilişkin yorumlar yapabilir, karşıdaki kişinin fikirlerini sorabilirsiniz? Eğer hâlâ söyleyecek bir şey yoksa, neden konuşmayı bitirmiyorsunuz?

Konuşmayı Bitirmek :
Yukarıda belirtildiği gibi sessizlikler ya da konuşmanın tıkandığı noktalar, sohbeti bitirmek için kullanılabilir. Ayrıca siz kendiniz de kısa bir sohbet yapmayı planlıyorsanız belki bir duraksama sırasında hoş sözcüklerle veda edebilirsiniz, örneğin: "Seninle konuştuğuma çok memnun oldum"; "şimdilik hoşçakal, tekrar görüşelim"; "Kendine iyi bak, görüşmek üzere" diyerek ve gülümsemenizi yüzünüzden eksik etmeden ayrılabilirsiniz.

Sosyal becerilerinizi geliştirmeye çalışırken sözel olmayan davranışlarınızın, insanlarla etkileşiminizde ne kadar önemli bir yeri olduğunu unutmayın. Size bir kaç örnek verebiliriz :

-- İnsanların gözlerine bakarsanız onlarla bir bağlantı kurmuş olursunuz ve karşıdakine onunla ilgilendiğinizi hissettirirsiniz.
-- Sohbet sırasında karşıdaki kişinin gözüne bakmak, söylediklerinizde gerçekten ciddi olduğunuz izlenimini yaratır.
-- İnsanlara gülümsemek onları görmekten, birlikte olmaktan zevk aldığınızı ve onlara karşı sıcak duygular taşıdığınızı gösterir.
-- Yüzünüzdeki ifade sohbet sırasında yaşadığınız ve karşıdaki kişiye ilişkin duygularınızı açıkça ortaya koyabilir.
-- Kafanızı yukarı kaldırırsanız insanlar yüzünüzü daha rahat görür. Elinizi koyacak bir yer bulursanız daha rahat olduğunuz izlenimini verirsiniz.



Utangaçlık/Çekingenlik

Ebeveynlerin, verdiği eğitim önemli

Eskiden meziyet olarak kabul edilen utangaçlık şimdilerde kişinin yaşamını, iş ve toplumsal performansını olumsuz yönde etkileyen önemli bir psikiyatrik problem olarak kabul ediliyor. Ebeveyni tarafından sürekli azarlanan, aşırı korunup kollanan, inisyatif kullanmasına izin verilmeyen, yetersiz ya da beceriksiz olduğu kendilerine hissettirilen çocuklar ilerideki yaşamlarında utangaç, çekingen, ürkek, kendi başlarına karar veremeyen, sosyal ilişkiler kurmakta zorluk çeken yetişkinler olarak karşımıza çıkıyorlar.
Hata yapma kaygısı insanlardan uzaklaştırıyor
Aşırı utangaçlık duygularıyla büyüyen çocuk, başkaları karşısında utanma duygusundan kendini kurtaramıyor. Bu yüzden toplumdan kaçmaya başlıyor, başkalarıyla konuşmaktan çekiniyor. İnsanlarla iletişim kurmaktan kaçındığı için bu konuda bilgisiz ve yetersiz kalıyor. Herhangi bir kişiyle konuşurken hata yapacağı kaygısı, kişiyi, giderek insanlardan uzaklaştırıyor

Utangaçlık meziyet değil

Halen toplumumuzda aşırı utangaçlığın bir psikiyatrik sorun olduğunu, tedavi ile düzelebileceğini bilen ve tedavi için başvuranların sayısı çok az. Ayrıca günümüzde bile anne babalar çocuklarının utangaç olmasından adeta gurur duyup, bunu bir meziyet olarak kabul ettiklerinden tedavisi için çaba göstermek akıllarına bile gelmiyor. Oysa psikiyatristlerin "sosyal fobi" olarak isimlendirdikleri aşırı utangaçlık, her yüz kişiden üçünde görülen, hafife alınmaması gereken önemli bir sorun.

Kötü alışkanlıklara neden olabiliyor

Utangaçlık tedavi edilmediğinde ergenlik çağından itibaren alkol alışkanlığına da neden olabiliyor. Kişiler alkol almadan sosyal ortamlara giremiyorlar, karşı cinsle de iletişim kuramıyorlar. Alkol tüketimi, kişiyi geçici olarak rahatlatıyor. Tekrarlayan alkol alımı, "alkol bağımlılığı" riskini artırıyor. Yine sosyal fobisi olan kişilerde "depresyon" ve "panik bozukluğu" gibi psikiyatrik hastalıklar da sıklıkla ortaya çıkıyor. Utangaçlığı nedeniyle kimseyle konuşmayan, kalabalık arasına girmek istemeyen, arkadaş edinemeyen, işte veya okulda kapasitesini gösteremeyen genç toplum içinde yalnız kalıyor.

20 yaşından önce ortaya çıkıyor

Sosyal fobi, %95 oranında yirmi yaşından önce ortaya çıkıyor. Bu nedenle, anne babaların çocuklarını çok dikkatli gözlemleyip utangaçlık belirtilerini saptamaları gerekiyor. Yine, "okul fobisi" (okula gitmek istememek) olan çocuklar dikkatle incelendiğinde %30'unda "sosyal fobi" bulunduğu görülüyor.

Başkaları tarafından incelenme korkusu

Sosyal fobisi olan kişiler, sosyal ortamlarda başkaları tarafından inceleneceklerinden, gözaltında tutulacaklarından ve olumsuz değerlendirileceklerinden korkuyorlar. Ayrıca ilişkilerinde incinebilecekleri durumlarla karşılaşabilecekleri endişesi de taşıyorlar. Sosyal fobi nasıl başlıyor? · Başkalarıyla tanıştırılmak, · Yönetici konumundaki insanlarla temas etmek, · Telefon etmek, · Misafir kabul etmek, · Bir işle uğraşırken seyredilmek, · Şaka konusu edilmek, · Tanıdık kişilerle evde yemek yemek, · Başkalarının önünde yazı yazmak, · Toplulukta konuşmak. Neler hissederler? · Çarpıntı, · Terleme, · Titreme, · Kas gerginliği, · Boğaz kuruması, · Sıcaklık ya da soğukluk hissi · Baş ağrısı gibi gerginlik belirtileri gösterirler. Sosyal fobisi olan kişiler ne tür özellikler taşır? · Yalnız yaşama oranları yüksektir, · Eğitim seviyeleri düşük olabilir, · Ekonomik olarak bağımlı ve daha düşük gelir grubunda yer alırlar, · Eşlik eden başka psikiyatrik bozuklukların oranı yüksektir, · İş hayatları inişli çıkışlıdır, · Sosyal ilişkileri sınırlıdır. Tedavisi var Gerek ilaç tedavisi, gerekse psikoterapide oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. İlaç tedavisi ile psikoterapinin birlikte yürütüldüğü tedaviler çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.
...................

İlişkilerimizdeki en büyük sorunlardan birisidir. Kendimizi ifade edememek, diğerin bizden üstünlüğünü baştan kabul etmek, kendimizi onun yanında değersiz hissetmek vs.

Sonuç: içinizde kalan onlarca kelime!

Karnınızdan konuşmanıza neden olacak psikolojik sisteminiz.

Utangaçlığa kısaca bir göz atacak olursak;

KENDİMİZİ İFADE ETMEDEKİ ENGELLER NELERDİR
n İÇSEL ENGELLER
n (Utangaçlık, sıkılganlık, huzursuzluk hissetme, diğerlerinin yanında rahatsızlık hissetme vs)
n DIŞSAL ENGELLER
n (diğerinin bizi dinlemeye istekli olmaması, zaman ve ortam yetersizliği, gürültü vs)

n BİZİ UTANGAÇ KILAN DÜŞÜNCE KALIPLARI
n Başarısızım, rezil olacağım, eleştirileceğim.
n Yaptığım şeyler yetersiz, sevilmeyeceğim, onların istediği gibi biri olamadım
n Ya hep ya hiç mantığı , “değersizim, sürekli hata yaparım, başarılarım şanstır” tarzı performansınızı hiçleyecek olumsuz iç diyaloglar. Kendinizi sabote etme!

HANGİ DAVRANIŞLAR UTANGAÇLIĞINIZLA İLGİLİ OLABİLİR?

n Utangaçlık yaratan durumlardan kaçma
n Utangaçlık yaratan kişilerden kaçma
n Gözünü başka yere dikmek
n Mümkün olduğunca az konuşmak
n Çok fazla gülmek
n Gergin vücut hali
n Sakin konuşmak
n Kendim hakkında bazı şeyleri açığa vurmak

HANGİ DURUMLARDA UTANGAÇ OLABİLİRSİNİZ?
n İnsanlarla ilk tanışma
n Bir grup insan önünde konuşmak
n Bir yabancıya zamanı sormak
n Grup tartışmalarına katılmak
n Yardım istemek
n Karşı cinsle konuşmak
n Kendi cinsinizle konuşmak
n Dansa gitmek
n Otorite figürleriyle konuşmak/ bir şey istemek
n Hakkınızı aradığınız bir eylem

HANGİ DÜŞÜNCELERİNİZ UTANGAÇLIKLA İLİŞKİLİ OLABİLİR

n Yalnız bir insanım
n İlgisizim
n Güçsüzüm
n Fazla rahat değilim
n Kırıcı ve reddedici olabilirim.
n Sosyal becerilerim az.
n Eleştirilmekten korkuyorum
n Yanlış yaparsam sevilmeyeceğim.
n Diğerleri kadar iyi değilim


Diğerlerinin düşünceleri ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

n Diğerleri beni utangaç bilirler.
n Benimle rahat değiller
n İlgisiz olduğumu düşünebilirler.
n Beni reddederler.
n Fiziksel belirtilerimi fark ederler.
n Yeterli olmadığımı düşünürler.
n Diğerleri benden daha rahat.




MESAJLARINIZI NASIL GÖNDERİYORSUNUZ?

BİREYİN KENDİSİNİ ANLATMASI SADECE NE DEDİĞİ İLE DEĞİL BUNU NASIL SÖYLEDİĞİ İLE DE İLGİLİDİR.

DOLAYISIYLA MESAJLARIMIZI İLETME BİÇİMİMİZ KENDİMİZİ İFADE ETMEDE ÖNEMLİ BİR ARGÜMANDIR.

SÖZEL MESAJLAR DÜŞÜNCELERİ
SÖZEL OLMAYAN MESAJLAR DUYGULARI BELİRTİR.


PARALİNGUİSTİK ÖGELER

SESİN HIZI --- yavaş, hızlı, takip edilebilir
KELİME VURGUSU---monoton, dramatik
TELAFFUZ ----anlaşılır, mırıltılı, yutucu
ŞİDDET -------çok şiddetli, berrak
AKSAN -------ulusal, yerel, sınıfsal
KONUŞMANIN AKICILIGI—kekeleyici vs


n Sözleriniz beden dilinizle uyuşuyor ise karşınızdakinde güven yaratırsınız.
n İletişimde paralinguistik öğeler ve beden dili söylenenleri desteklemelidir.
n Bir kişiye “seni seviyorum” u düz bir şekilde söylerseniz bunun hiçbir anlam ifade etmediğini bilmelisiniz.


Etkili iletişim nasıl söylediğinize bağlıdır.

n Söylediklerinizi desteklemeyen bir beden duruşu yanlış anlaşılmanıza neden olacaktır.
n Duygularınızı ifade ederken zıt beden mesajları vermeniz , sizi“beni kimse anlamıyor” değerlendirmesine götürecektir. .
n Diğerlerini yorumlamadan önce kendi beden mesajlarınızın farkına varmalısınız